tisdag 2 april 2013

Nyklippt

I torsdags före påsk så var jag med Lillkillen på Cleo Hud o Hår. De var lika fantastiska som vanligt. Den här gången gick det ännu bättre än förra gången och nästa gång kan vi kanske till och med använda klippapparaten. Vi får se men vi blev i alla fall nöjda med resultatet.

Så här nöjd var Lillkillen efteråt

Matkasse, vilken hit!

Idag var jag och hämtade vår första matkasse efter jobbet.
Eller två stycken var det egentligen. Fyllda med färska kycklingfiléer, fryst torsk, falukorv och köttfärs. Bland annat. För 495 kr får man fem måltider för fyra personer tillsammans med recept på hur det tillagas. Vi valde billiga veckan, det fanns en lite dyrare variant för 649 kr också. I den billigare varianten är det blandat med lite halvfabrikat som tex en falukorv för denna veckan och jag tror att recepten är lite enklare än i den andra. Vi har ju tänkt att få hjälp av tonåringarna med matlagningen ett par gånger i veckan i alla fall och det verkar i alla fall se helt överkomligt ut.

Jag måste ändå säga att jag blev imponerad av recepten och val av råvaror. Jag trodde helt klart att det skulle vara mer halvfabrikat men inte alls. Bra där. Sen var det väldigt bra variation på maten. Idag gjorde vi kyckling med sweet chili och vitlöksmarinad med klyftpotatis, tomatsallad och avocadoröra. Nån dag ska vi också göra champinjonsoppa på färska champinjoner och det hade jag aldrig gjort utan denna pushen. Kul kul!!!

Så här såg dagens måltid ut när den var klar.


Sen var det ju tänkt för fyra personer och eftersom Lillkillen inte äter så mycket så har jag ändå räknat med att kunna ta med till lunch dagen efter. Men det blev TVÅ lunchlådor. En tar jag med i morgon och en la jag i frysen. Måste ju det eftersom det kommer ny god mat i morgon.