lördag 15 december 2012

Lördagstradition

Här sitter jag o datoriserar medan killarna kollar på AFV. Visst har vi en tv till men man vill ju ändå vara med familjen. Dessutom har jag jobbat hela dagen så det är ju skönt att se vad som har hänt i världen. Jag får kolla på Så mycket bättre imon på Demand. Same as last week....

Tv på Demand är ju det bästa som finns. Man kan kolla på tv när man vill (såvida kanalerna ger access till programmen förstås) men det allra bästa är nog ändå att man kan pausa i realtid.
Telefonen ringer eller man måste springa på toa - inga problem. Bara att pausa. Det har vi gjort nästan varje dag nu när det är julkalendern. Innan alla har hunnit till tv'n kan det gå både en och två minuter. Nu behöver ingen missa något spännande ögonblick.

En annan sak som är samma som last week är morotsstavar med vitlöksdip. Mmmm
De andra njuter av sitt lördagsgodis men morötter och dip är min favorit. Tyvärr med Pepsi Max till men det finns ju gränser för hur nyttig man kan vara

Har jag sagt det förut?? Men imon blir det pepparkakshus. Köpte riktig pepparkaksdeg för jag tror det blir lättare än glutenfri. Fast det återstår ju att se förstås. Återkommer med bildbevis. Dessutom måste jag göra lussekatter imon med. Kan man göra halva degen med saffran och halva utan. Sambon gillar och det gör inte jag. Ja ja, ge och ta

Insnöad

Men oj vad snö det kom i natt. Började dagen med att skotta vid halv sju på morgonen. Lite osäker på hur mycket snö det egentligen kom i och med att det blåst en del också men det kom nog nästan två decimeter.

Lite trött efter gårdagens julfest på X&Y med jobbet. Det var så kul att se alla så uppklädda. Naturligtvis var det julmat som det bjöds på och det var premiär för mig måste jag ju erkänna. Efter mat o mingel var det prisutdelningar. Det var som en liten Oscarsutdelning med tacktal och allt. Roligt men jag stack när det var slut. När festandet skulle komma igång. Är rätt så glad för det eftersom jag ska jobba idag.

Gick precis förbi ytterdörren och allt jag skottat är nu täckt med snö igen. Ha ha, sambon kanske kan ta över skottningen resten av dagen. Snöar det så här är han nog sysselsatt resten av dagen :)

Nu har i alla fall Lillkillen vaknat och öppnat dagens lucka på Legokalendern. Kanske dags att äta lite frukost själv innan jag åker till jobbet.

Ha en skön dag!!!

torsdag 13 december 2012

Joråsåatt....

Det var ju 12-12-12 igår. När jag kom hem fick jag reda på att sambon bokat bord på La Copita, en jättetrevlig spansk restaurang på Allégatan. Efter en god Tapas-förrätt och en underbar oxfilé blev det pannacotta. Och efter det, en ring!!!

Visst är han romantisk i alla fall
Lite roligt att det visade sig att han köpte ringarna för över en vecka sen och att han inte har sagt nåt.

Jovisst det står i min och hans Facebookprofil att vi är förlovade, men vi har aldrig köpt ringar. Man kan väl säga att min sambo har en väldigt lååååång startsträcka. Han friade en nyårsnatt innan ens Lillkillen föddes och nu är han över fem år.

Kram på er!!

måndag 10 december 2012

Snö snö snö

Sitter på jobbet och tittar ut genom fönstret. Det ringer inte så mycket så nu sitter jag och tittar på all snö som faller här i Borås.
Mysigt. Jag har ju min fantastiska vinterjacka så det kan vara hur mycket vinter det vill faktiskt.
Måste erkänna att jag är lite nöjd med att sambon tvingade ut mig till Knalleland för att handla för det hade varit lagom kul att gå och frysa i detta väder.
 
Den här veckan är det dags att göra köttbullar och julgodis. Funderar på om jag ska baka bröd i förväg eller inte. Det är väl trevligare att bjuda på när det är nybakat förstås. Om jag bara gör det mesta andra i förväg så borde det väl inte vara så himla jobbigt. Skinkan och laxen kan man göra dagen innan. Även såsen till laxen. Koka ägg går ju också att göra i förväg. Så det som jag absolut måste göra samma dag är att koka potatis, göra omelett med svampstuvning och baka bröd. Ja, och steka köttbullar och prinskorvar förstås men det blir ju just före servering så det är inte nåt avancerat :)
 
Måste bara nämna en gullig sak som Lillkillen sa i helgen. Vi var på Ica och handlade och han ville inte stå i kö så han gick och satte sig på en bänk på andra sidan kassorna. Där satt en lite pojke redan och de började prata. Nu var den andra pojken lite längre än Lillkillen och han trodde därför att han var äldre, han gick säkert i skolan redan. Han är nog sex år sa han först. Men sen ångrade han sig.
Han är nog halv sex :)