fredag 24 augusti 2012

Nu har en del fredag...

Dag två av fem på jobbet, måste erkänna att jag har blivit lite veckovill eller vad det heter och hade inte riktigt koll på att det redan var fredag. Är hemma kvart över nio ikväll så med lite tur är Lillkillen fortfarande uppe så jag hinner mysa lite med honom. I morgon slutar jag fem så det blir ju som en vanlig dag fast med mys o gott till kvällen :)

Solen skiner och jag  har bytt väska idag. Det blir min Mary Kay-väska . Får göra lite reklam...
Jag måste göra lite visitkort (fast på printpapper tänkte jag) som jag kan dela ut så folk vet att jag kan erbjuda dem hudvårdsartiklar o så. Nu känner jag ju lite fler människor men jag är ju faktiskt himla blyg. Tro det eller ej :)  Men det ska bli ändring på detta nu. Måste peppa mig själv!!

Mellans mobil går inte att laga på försäkringen och det känns onödigt att slänga 1500 på att laga den när vi kan ta ut en ny till jul. Nån som har nån gammal touch-mobil liggande som man kan använda i högstadiet?? Sambo föreslog att vi köper en enkel modell som hon kan ha fram till dess men inte i högstadiet när man precis är ny i klassen. Kanske är jag bara lite för curling?

Ojsan, måste hinna med att ta ut vovven innan jag går till jobbet. Hade glömt om jag inte hört honom "prata" i sömnen. Han är för go.

Kram på er Rött hjärta

torsdag 23 augusti 2012

En vanlig dag

Idag har varit en helt vanlig dag. Inget fel på det.
Jobbar lite mittemellan 11 -20 så sovmorgon och kommer insläntrande när alla ätit och Lillkillen är nattad.
Måste påminna dem om att spela in Halv åtta hos mig så att jag får se om Robert vinner ikväll. Det vore ju toppen när man nu för en gång skulle "känner" en som är med.
 
 
Nu blir det jobb hela helgen men det gör väl inte så himla mycket för då kan jag i alla fal fortsätta att vara duktig och fortsätta att gå ner i vikt. Fast jag är i alla fall ledig lördag kväll och jobbar kväll söndag så jag får ha en skön och långsam söndag morgon hemma. Inte helt fel i alla fall.
 
Mellan har haft med sig kompis hem ifrån skolan flera dagar och det känns ju jättekul. Lillkillen är alltid förstjust i alla kompisar som kommer och hälsar på men igår var han för söt när han frågade och det var samma tjej som hälsade på dagen innan.  
- Är det Mellans guldiga kompis? 
Barn är för söta när de ska beskriva någon med annan hudfärg. Oftast var det  - hon som är brun, mamma! Nä rman inte visste vem hon pratade om.
 
Ja ja, här sitter jag o svamlar. Dags att jobba på lite istället.
 
Ha en bra kväll!

onsdag 22 augusti 2012

Regn regn regn

Vaknade av en störtskur!
Men man kan inte låta sig nedslås av det när man vägt in sig och har gått ner nästan sex kilo på tre veckor. Sakta sakta går det åt rätt håll. Underbart.

Ingen tur till skogen i sikte idag men Mellan var snäll och spelade in Halv åtta hos mig och Hart of Dixie eller vad programmet heter så det har jag tittat på nu på morgonen. Kul att man kan spela in program igen. Fast vi har haft en inspelningsbar decoder ett tag har vi liksom inte kommit oss för att använda den eftersom det var på gamla goda videotiden som man spelade in. Vi har liksom haft ett glapp på ett par år där..... Men nu så. Perfekt när man jobbar kväll.

Måste säga att det var fantastiskt kul att se Robert i Halv åtta hos mig igår. När jag började på Transcom hade han hand om en del av utbildningen och han var verkligen en fantastiskt rolig och trevlig människa som alltid gjord en glad när man såg honom. Han jobbar inte kvar hos oss nu men det var verkligen kul att se honom på TV. Hoppas att han vinner. Det vore ju jättekul.

Ha en regnig dag :)

tisdag 21 augusti 2012

Jobbfika

Så här efter semestern tyckte jag att det vore kul att träffa kollegorna efter jobbet, dvs utan headset så jag har bjudit hem alla i vår grupp till mig. Vi har ju en del nya ansikten som man inte har lärt känna så varför inte ta en fika i uterummet. Hoppas alla vill komma :)

Har som alltid svårt att ställa om mig till att jobba kväll, men efter en liten sovmorgon har jag tvättat och diskat. Alltid är det något. Annars blir det mycket tv förstås. Svårt att ta sig för något när man börjar sent tycker jag. I morgon är jag ledig och då tänkte jag att det blir en tur i skogen så jag kan plocka lite svamp.

Ute skiner solen och är inte det helt underbart. Dags att åka till jobbet igen.
Kram

måndag 20 augusti 2012

Börja veckan i lugn och ro

Måndag morgon, finns det nåt bättre?

Visst är det skönt med helg om man är ledig, men när måndagen börjar, börjar livet om på nytt. Nya möjligheter som följd av att man kommer in i vardagens rutiner. Rutiner är ju bra för man kan lägga energi på annat än att se till att få ihop allting. Man slipper kanske koncentrera sig på mindre detaljer och kan styra lite med ryggmärgen och lägga fokus på annat i livet än att planera dagens upplägg.
Jag älskar rutiner. Och jag älskar nya möjligheter. Alltså älskar jag måndagar.

Stora börjar sent idag så jag har lite sällskap här hemma. Idag ska de få egna datorer på skolan så det är ju såklart lite extra spännande att åka till skolan då. Det kunde hon behöva efter hennes egna dator gått sönder. Man ska visst inte ha laptops liggande på golvet. Nån kan visst trampa på dem då.... Lite tråkigt när mamma inte hunnit betala för hela datorn bara. Smällar man får ta i livet. Så är det bara :)

Jag har verkligen haft en underbar helg, kanske är det lättare att älska måndagar då?
I lördags var jag äntligen iväg och lämnade in min och Mellans mobiler på lagning. Handlade och förberedde lite efterätt till kvällens middag. Jordgubbspanacotta, som naturligtvis inte stelnade på fem timmar när det stod tre timmar i receptet, dagen efter däremot var de perfekta. VARFÖR?

Syrran, hennes man och hennes höggravida dotter kom på middag och stannade över allihop. Vi satt och pratade och lyssnade på gamla godingar. Tack Spotify! Några hann ta ett bad men vädret var inte rikigt toppen på lördagen så som det var dan efter. På söndagen var vädret strålande, fast förstås inte förrän syrran o Co hade åkt hem men ändå. I strålande solsken slet Sambon med de tunga stenplattorna till den lilla uteplatsen. Sen badade vi. Till och med jag.

Nu börjar det bli dags att göra sig i ordning för jobb och vardagen igen. På't igen bara.

söndag 19 augusti 2012

Sköna söndag

Sitter i soffan och gör inte någonting. Har haft en underbart härlig och lugn dag i solen.
Det blev lite lite jobb i trädgården, lite bad och en stunds vila mitt på dagen. Det kan behövas när man sitter uppe till småtimmarna och pratar i uterummet med syrran, hennes man och hennes dotter. O Sambon förstås. Sen vaknade Lillkillen klockan sex och ville ha sällskap vid tv'n...


Huset är lungt och stilla och jag har lovat att leka med lite lego med Lillkillen innan jag börjar med middagsmaten. Nu kom han och frågade efter mig så det är väl dags att ge sig an legot :)