lördag 11 augusti 2012

Solig dag idag

Idag sitter jag på kontoret och jobbat och utanför är det sol.
Ja ja. hoppas bara att den är kvar när jag slutar för dagen. Jag ska jobba sju dagar i sträck så det får gärna vara soligt varje dag, för då känns livet lite lättare.
 
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Nån som känner igen sig?
Jag har inte lämnat in mobilen på lagning. Jag har inte varit i skogen och plockat svamp eller blåbär. Sen är det säkert en himla massa andra saker som jag inte heller gjort. T ex skulle jag ha målat garaget igår när jag var ledig men det var inte rätt väder. Så det fick Sambon göra idag istället :)
 
Nu är det klart och Mellan börjar nya skolan på onsdag samma dag som Stora börjar på gymnasiet. Spännande. Får hitta på något extra roligt till middag den dagen. Undrar vad man ska hitta på för nåt.
Jag måste också komma på något roligt att göra när syrran och hennes man kommer över på middag nästa vecka. Det får ju blir nåt LCHF förstås :) Får väl se om jag hittar nåt spännande recept på datorn.
 
Annars är det inte så mycket nytt..

torsdag 9 augusti 2012

Ny skola

Idag ska jag och Mellan gå till hennes nya skola och träffa rektorn. Hon lät väldigt trevlig på telefonen och det ska verkligen bli spännande att kolla in skolan. Hoppas att Mellan tycker att det är lika spännande men det känns kanske mest läskigt när man är 14 år och ska börja i en ny skola.

Vi byter från friskola (Kunskapsskolan) till kommunal och de flesta kanske byter åt andra hållet, men Kunskapsskolan var inget för Mellan som vill ha mer struktur, med lektioner och läxor än vad de har på kunskapsskolan. Tonåren är ju svåra nog att genomgå kanske och för henne var det för mycket att själv ha ansvaret för studieupplägg och sedan se till att hon följde det. Kanske skulle man kunna säga också att det inte fanns något stöd från hennes klasslärare, men det skulle kanske låta lite bittert :)

Nu skulle de ha fått en ny lärare denna terminen men hon ville ändå byta, så då gör vi det.

Ska kanske säga att Stora gick ut nian från Kunskapsskolan med bra betyg och även om hon inte trivdes med skolan så var det nog på grund av de andra eleverna och inte på grund av undervisningen.

Senare idag händer något traumatiskt. Jag måste lämna in min telefon på lagning!!!
Måste se till att tanka alla kontakter osv till SIM-kortet. Annars blir man ju alldeles vilse i världen.
Har haft telefonen i ett år nu och nu börjar man ju bli sugen på att skaffa en ny, men man ju vänta till jul i alla fall. Fast fördelen är ju att om man väntar till efter jul så brukar det finnas en massa bra erbjudanden.

Ska passa på att hänga ut tvätten idag medan man kan. Hela sommaren har tvätten fått torka i källaren har det känts som. Äntligen sol idag igen. Äntligen Äntligen. Och på min lediga dag också. Snacka om tur. Efter skolbeöket kanske det blir en tur till skogen för att se om det finns lite svamp också.

Ha en skön dag!

måndag 6 augusti 2012

Måndag måndag

Det blev inte cykling till jobbet idag.
Egentligen beror det nog på sambons bekymrade kommentar i går kväll att det skulle regna idag. Fast kanske ändå mer på nattens drömmar om kaos och elände på väg till jobbet. Vad många sådana drömmar jag har haft de senaste veckorna. Lite underligt faktiskt. Strax innan jag vaknade hade jag jobb som lastbilschaufför och på en verkligen supertrång väg fick jag möte med en långtradare som skulle vända och välte hela ekipaget. Då kände jag att jag gav upp och tog bussen istället.

Har haft en produktiv dag på jobbet och det är ju alltid kul. Självklart är det mycket att tänka på när det är prestationsbaserade bonusar men det innbär ju också att det gör saker lite roligare. Att man kan vara en sådan tävlingsmänniska, och tänk att jag faktiskt inte visste om att jag var det, fram till för ett par år sen.

Nu ska jag välja ny ljudbok att läsa i morgon. Några förslag?

Godnatt :)

söndag 5 augusti 2012

Produktiv


Igår plockade jag rent de sista bären på vinbärsbuskarna och kokade saft.
Jag använde svarta och röda vinbär, hallon och blåbär. Ska låta sonen provsmaka under söndagsfikat. Men barnen brukar tycka om saften så jag hoppas att det inte gått helt snett.

Det enda som jag har funderingar på är själva ångningen av vattnet. Man skulle anända 3 liter vatten, 3 kg bär och ca 500 g socker. Man skulle låta vattnet koka upp och sedan sänka värmen så att det konstant småkokade och skapade ånga. När man sänkte värmen skulle det stå på en timma.
Men inte en enda gång användes mer än ungefär en liter av det vattnet som jag hällt i. Varje sats jag gjorde blev ungefär två till tre liter saft men jag förstod inte varningen att man inte skulle låta det koka torrt. Inte när knappt en tredjedel av vattnet användes. Borde mer av vattnet gått åt?

I sista satsen blev det lite svagare och där hade jag bara 2,5 kg bär så det var nog ändå inte meningen att allt vatten skulle gå åt av kokvattnet i botten. Jag får väl läsa mer om det till nästa gång.

Nu har jag ingen frukt kvar att göra saft på så jag funderar på om jag ska se om det finns självplockning nånstans så att jag kan göra mer saft. Helst skulle jag vilja göra både saft och sylt. Får se vad som finns

Resten av dagen tillbringades i trädgården. Det blev lite rensning i slänten och potatislandet. och jag klippte av lite äldre grenar på bärbuskarna. På kvällen blev det ett kvällsdopp i månskenet.

Idag har jag inga planer eftersom det inte var så torrt så vi kan måla ytterdörren. Lillkillen tyckte att vi skulle åka till stranden. Vi får väl se vad som blir av dagen.

Först får det väl bli lite dammsugning.....