lördag 5 januari 2013

Tant Grön

Vi tog en tur till stan, jag. Stora, Lillkillen och hans kompis Ludvig.
Vi handlade lite grejer till Tacomiddag ikväll (Lillkillens önskemål) och sedan åkte vi till Tant Grön för att fika. Jag tycker om att det finns så mycket val för den som inte tål laktos eller gluten eller till och med både och. Det är faktiskt lite sällsynt.

Killarna hade full koll på vad de skulle beställa, paj för Ludvig och Lillkillen tog kanelbulle. Vad jag tog? En stor latte som jag njöt av i fulla drag. Mellan och en kompis kom också dit och passade på att ta en fika medan mamma betalade :) Man kan ju inte anklaga barnen för att inte vara smarta...

Nu leker killarna på Lillkillens rum med lego. Sambon tittar på hockey, final i JVM och Stora städar. Jag sitter för mig själv i köket och det är förvånansvärt tyst i huset. Måste vänta en stund efter att jag ätit så kan jag gå ner i källaren och träna lite.

Kul på stan

Lillkillen ska få leka med sin kompis Ludvig idag :)
Ska bara få honom att sluta springa runt runt av glädje och faktiskt sätta på sig kläder så att vi kan komma iväg.

Fast ska jag vara ärlig så måste jag först slita mig från datorn och hoppa in i duschen.

Hade tänkt att handla lite, ta en fika på stan med grabbarna och kanske hitta nån bra lekplats. Eller så åker vi hem och spelar wii. Vi får se vad killarna vill

Mmm sköna sömn

Jag hade oroat mig i onödan. Jag gjorde lite sudoku när jag la mig och när jag lagt ifrån mig det så somnade jag på några minuter. Antingen var det en slump att vi båda låg sömnlösa igår efter detox-tabletterna eller så kanske man påverkades mer första dagen man tog dem. Men då kan vi ju fortsätta ta dem i alla fall. Vad bra!

Jag sov fram till kvart i nio i morse och det var väääldigt länge för att vara mig. Som vanligt vaknade jag först i familjen men jag var duktig och låg väldigt stilla i sängen. Efter bara en liten stund hör jag Lillkillen komma ut från sitt rum så jag behövde inte leka saltstod alltför länge för jag är verkligen inte bra på det :)

Invägning i morse och "bara" ner 0,2 kg men det är ju klart att nu när man förlorat lite av överflödsvattnet så går det långsammare förstås. Det är nu det börjar och det är nu det gäller att fortsätta att vara positiv och fortsätta att kämpa.

Nu väntar vi bara på att resten av familjen ska vakna så att vi kan umgås och gå på promenad. Inga som helst planer för helgen annat än att Lillkillen vill leka med sin kompis Ludvig. Kanske får ringa Ulle... Hm, måste ge tillbaka hennes bestick jag lånade på jullunchen ju...

fredag 4 januari 2013

Dags för helg

Så var den här arbetsveckan slut och det är dags att varva ner inför helgen. Skönt.
Är lite småhungrig ikväll faktiskt men jag ska ta ett glas vatten innan jag går och lägger mig så det kan lika gärna vara att jag behöver dricka lite vatten.

Hoppas att det var en tillfällighet att vi inte kunde sova igår, annars kan det bli besvärligt att följa detox-kuren. Nu är man ju lite uppe i varv när man precis kommit hem ifrån jobbet så jag får väl varva ner lite innan jag går o lägger mig.

Stora visade en fin lammullströja hon köpt på Jolina, är man en typisk mamma när man säger;
- Den var fin men du vet att det är handtvätt på den va?

Sov så gott!

Jag är i dina drömmar..

Jag kan inte sluta sjunga på Darins version av OIle Ljungkvists låt som jag hörde på radion när jag körde in till jobbet. Jag är på ett så strålande humör idag så jag börjar nästan fundera på om jag är manisk??
Fast riktigt så hemska dipper har jag ju inte förstås om man inte räknar PMSen :)
 
Men alltså om man blir så här pigg och glad om man tränar så förstår jag inte varför man soffar till sig som man gör ibland. Det borde ju vara förbjudet när man kan må så här bra istället. Och det är ju inte så att jag gör något enormt egentligen, eller hur. Jag cyklar 20 minuter om dagen, men visst är det otroligt vilken skillnad det gör efter bara fyra dagar.
 
Pöss på er

Yes yes yes

Det var inte lätt att genomföra träningen idag. Det gick mest på vilja idag faktiskt.
Men sjutton om jag tänker ge upp för det.

Lillkillen är på strålande humör trots brist på sömn men vi får väl se hur pigg jag är klovkan tio ikväll när jag slutar jobbet. Just nu känns det bra, men kanske mest för att jag klarade mig igenom mitt 40-minuters pass.

I morgon kommer vi att lägga till en timmes promenad. Känns skönt att få lite frisk luft i lungorna, fast jag kanske känner annorlunda i morgon ha ha. Speciellt om det regnar. Fast har man bestämt sig så har man. Kan ju ta en bastu efteråt, och det finns inte som dött av en promenad.

Åh vilken natt

Mysigt att sambon kom o hämta mig på jobbet i går kväll. Mysigt att handla på City Knalleland tillsammans. Mysigt att lägga sig tillsammans.
Inte mysigt att inte kunna somna någon av oss på grund av Detoxtabletterna???
Till slut gav sambon upp och slog på tv i vardagsrummet.

Själv låg jag och vred på mig i ett par timmar tills Lillkillen kom in. Han hade ju också sovit väldigt oroligt i början på kvällen och nu var det inte bättre. Han försökte ett tag men sen var smärtan i benen för stor. Försökte få honom att ta lite medicin för att minska smärtan och kunna sova men till slut fick jag skicka honom till sambon i vardagsrummet. Då var klockan fyra eller nåt.

Efter en timma kommer de tillbaka och lägger sig i stora sängen. Sambon somnar med en gång och det var ju skönt för honom, men vissa hm ljud gjorde mig galen efter att inte ha sovit en blund. Jag tog kudden och drog till soffan och sov som en stock fram till klockan nio. Tja i alla fall som en stock som tycker att det är fruktansvärt obehagligt i soffan och som vaknar och byter ställning stup i kvarten :)

Men vad kul att vakna och väga sig. -1,1 idag. Totalt -3,2 på tre dagar. Inte illa. Tror inte att jag ger upp min motionscykel i första taget.

Självklart blir det en massa vätska som man tappar så här i början men nu bör man börja bränna lite fett i alla fall. Eftersom jag hade mer än 50% fett i kroppen så finns det en del att ta av kan man säga.
Det kommer ju inte att gå som en dans förstås, men trägen vinner. Trägen vinner.

torsdag 3 januari 2013

Detox del 2

Så var det dags för kvällens dos av detoxen. 2 tabletter och ett stort glas vatten.
Pure Cleanse heter produkten och har tydligen bra rekommendationer. Det är ju första dagen så jag har ju inte märkt något speciellt förstås men jag hoppas ju på goda resultat förstås.

Skönt att vara hemma och snart är det dags att krypa i sängen. Bara jobb i morgon kväll också så är det helg sedan.

Lillkillen har vaknat till flera gånger de senaste nätterna. Ont i benen och han sover oroligt. Han har ätit rätt så bra under jul så det är väl en växaperiod. Eller kanske att han börjat på dagis igen. Hm.
Inte kul när de små liven inte är på topp.

God natt!!

Nya vanor

De som vet säger att det krävs minst 21 olika tillfällen för att skapa en ny vana. Då har jag ett par träningspass kvar innan det har satt sig med andra ord. Men det är väl bara och köra på och njuta av att man får bättre kondition, blir piggare och framför allt mår bättre.
 
Däremot behöver jag kanske ta en tur till en kiropraktor för jag tror att jag vridit bäckenet eller svanskotan eller nåt. Nåt sitter lite galet känner jag. Det har suttit i sen precis före jul och det har varit riktigt jobbigt. Kan inte böja eller resa mig ordentligt och jag kan inte lyfta benen riktigt. Kanske blir det bättre när jag kör pilates, annars får jag väl pallra mig iväg till nån som kan vrida mig rätt. Aaargh!

Klapp på axeln

Klappar mig själv lite på axeln efter att ha kört 20 min på cykeln och 20 minuters pilates. Cyklingen gick i en rasande fart idag men var ändå inte hälften så jobbig.
Jag körde lite svängig musik från Spotify. Vilken skillnad! Jag måste sätta mig och göra en riktigt svängig träningslista.
Jag började förstås med Robbie Williams Candy. Vad jag gillar den låten.

Nu ska jag dricka lite vatten och bara tänka på hur duktig jag är hi hi.

Detox

Nu när jag kör viktnedgång och träning tänkte jag att det var lika bra att köra en detox för lever och njurar. Efter en detox borde lever och njurar fungera bättre och då kanske även fettförbränningen :)
Om inte annat kan kroppen behöva all hjälp den kan få efter hösten och framför allt julens galna matintag.

Idag visade vågen på -0,6 kg, inte illa även om det nu i början kanske mest är vatten, men jag är glad ändå. Så länge det går neråt är jag glad. Fortsätter med 20 minuter cykling och pilates idag. Måste träna upp mage och rygg för min hemska ryggvärks skull. Om en månad eller två blir det pass på gym. Älskar ju Body Pump men vill ha lite muskler innan jag går dit så jag inte skadar mig.
Fast jag börjar ju alltid i princip utan vikter så att jag bygger upp försiktigt. Man får nog göra det så man inte belastar för mycket.

Sen vill jag gå på boxercise också men jag vet inte hur man ska hinna allt. Mitt liv kommer att se ut som barnens skolschema tror jag. Men visst borde man hinna med träning två gånger i veckan??

Okej, nu börjar en ny dag. Nu får vi se hur mycket man kan gå ner idag :)
Kram på er!!

onsdag 2 januari 2013

Taggad :)

Det verkar som kollegorna tyckte om banankakorna för det finns bara en liten bit kvar av tre stycken :)
Kul att glädja andra samtidigt som man själv slipper att frestas med en massa gott hemma.
 
Så skönt att röra på sig också. Kände att 20 minuter på cykeln inte bara gör att man kanske går ner lite mer men dessutom så har jag redan mer energi och kan utnyttja det höj o sänkbara skrivbordet som man ska göra. Win -Win helt enkelt.
 
Både Stora och Mellan har planerat att besöka Jolina i morgon bitti för Rean med stort R. Bara ett problem. Den öppnar kl sex på morgonen!!!!
Vi får se vilka som är såpass morgonpigga - men vad gör man inte för modets skull :)
 
Dags att äta lite lunch...... Jobbar till tio ikväll.

Hej cykel!

Nu har jag cyklat i 20 minuter. Efter fyra minuter var jag på väg att ge upp men jag fortsatte faktistk. Kommer man bara halvvägs kan man ju räkna ner sedan, funkar bra för mig.

Jag och cykeln kommer att bli bra kompisar under den här våren :) Jag körde Pilates också men inte så länge för jag var tvungen att ta ut banankakorna ur ugnen. Jag har bakat tre banankakor som jag ska ta med till jobbet. Annicka frågade igår hur jag kunde satsa på viktnedgång och ändå baka, men jag tänker ju inte själv äta något av det jag bakar. Jag brukar ju faktiskt aldrig äta något av det som bakats på jobbet för att jag inte tål mjölet, men nu äter jag inte även om jag tål.
Jag har ätit tillräckligt med gott i mitt liv minsann.

Rivstart

Jag o sambon kör rivstart här hemma efter julens alla läckerheter. Funkar bra. Gick ner ett och ett halvt kilo på första dagen ha ha, men det säger förstås inte så mycket. Jag vet att man inte ska väga sig varje dag men det taggar verkligen mig så då gör jag det.

Så idag måste jag hinna med träning 40 minuter innan jag åker till jobbet. Och lite tvärtemot så ska jag baka banankaka och ta med till jobbet. Efter nyår så var det en massa dåliga bananer på jobbet. Jag tog hem dem idag o passar på att baka till kollegorna. Käck idé va? Att göda mina kollegor medan jag själv går ner i vikt :)
Tänkte dessutom ta med allt överblivet julgodis, glömde det igår men det åker med idag. Inget hemskt julgodis ska få finnas kvar i huset.

Jag ska köra Pilates 20 min och cykling/cross trainer 20 min. Jag börjar med cross trainern och ser hur långt jag orkar på den och gör resten på cykeln. Måste få upp konditionen!!!

måndag 31 december 2012

Gott Nytt År!!!

Jag har haft en riktigt trevlig dag idag. Har planerat kvällens trerätters, kört Stora och Mellan till kompisar och Knalleland och handlat. Var på Ica Maxi men det mesta var ju slut där. Oxfilé fanns i minsta storlek tre kilo och jag kände att det var för mycket för mig och sambon :)

Tog en sväng till Ica City Knalleland och där var det inte på långa vägar lika kaotiskt som det var på Maxi. Dessutom märkte jag att flera saker som jag köpt på Maxi var billigare på City. Känns som om jag kommer att besöka City istället för Maxi i framtiden. Dessutom hade en massa oxfilé kvar. Hittade en jättefin bit som var väldigt mör och underbart god. Efter förrätten som var ostkaka på västerbotten med crème fraiche, rom och räkor så orkade jag inte äta upp middagen. Fick överge, sallad, sparris och bea och satsa på att äta upp den underbara filén.

Kommer inte att orka efterrätten på ett bra tag, det får bli närmare tolvslaget tror jag. Hoppas att den smakar lika gott som middagen. Det blir en chokladmousse som Lillkillen hjälpte mig att göra. Mums!!

Nu hoppas jag bara att det slutar regna så att vi kan gå ut vid tolvslaget och titta på alla fyrverkerier. Vi ville få Lillkillen att vila tidigare så vi gick faktiskt och la oss allihop lite tidigare under kvällen. Skönt med tanke på att jag ska jobba i morgon. Börjar inte förrän kl 10 så det går inte någon större nöd på mig :)

Nytt år nya möjligheter

Som den evige optimist jag är så älskar jag nystarter och det finns väl ingen bättre nystart än ett nytt år? Ta lärdom av det som inte gick så bra och använd den positiva energin från dina framgångar och kanalisera detta till det nya året. Allt är möjligt och nu är möjligheten här!!!
2013 kommer att bli ett kanonår!!!

Fast vi har en dag kvar av 2012 och det gäller förstås att ha en trevlig dag idag med. Njuta av nuet.
Idag har vi en skön sovmorgon, bara jag, Lillkillen och Stora som är uppe. Stora är i duschen och ska in till Knalleland för att hitta de rätta byxorna till ikväll. Lillkillen busar i soffan och väntar på att resten av familjen ska vakna så att han kan baka kladdkaka.

Själv planerar jag dagens shopping på Maxi, förrätt huvudrätt och efterrätt måste förberedas och framför allt måste alla ingredienser inhandlas. Sambon vill ha oxfilé och hemgjord bearnaisesås ikväll :)

Hm, hör att sambon börjar vakna så det kanske är dags att sätta på lite kaffe, just det. Note to self - köp kaffe....

söndag 30 december 2012

Nyheter

Tänkte bara säga att det kommer att bli en del förändringar under 2013.
Sambon börjar nytt jobb i februari. I Halmstad!!
Vi har fixat en trevlig liten stuga där han kommer att bo under veckorna så kommer han hem till helgen. När våren har kommit igång kanske vi åker ner till Halmstad på helgerna istället. Stugan har två sovrum med våningsängar så det kan bli en bra bas när man ska till stranden eller till Äventyrslandet.

Vi måste skaffa en extra bil under januari så att jag kan hämta och lämna på dagis under veckorna. Det blir nåt litet praktiskt så man kan handla och åka och träna :)
Jo för 2013 kommer att behöva lite regelbunden träning om man ska orka med allt. Det kommer att bli lite mer hektiskt men jag tror att det kommer att bli rätt bra faktiskt.

Nu är glada julen slut

Oj, blev visst lite upptagen över julperioden....
Hade fullt upp med att fira jul med familjen helt enkelt. Hoppas att ni också hade det så att det inte märktes :)

Jullunchen avlöpte utan större incidenter. Vi fick värmen installerad i uterummet i tid och alla 23 fick plats. Stora gav sin julklapp vid jullunchen och det visade sig vara en lite korg med gästtofflor som kom väl till pass för de gästen som var lite frusna om fötterna.

Julen kom och gick och tomten kom med klappar till alla barnen. Tjejerna hade ju fått sina Svea-jackor innan men det blev Justin Bieber påslakan och Justin Bieberalmanacka till Mellan, hotellvistelse med julbord för Stora och så fick de lite pengar till mellandagsrean och två biobiljetter var. De var i alla fall nöjda.

Det var Lillkillen med, han fick en LegoCity skogspolisstation av farmor o farfar som han byggde ihop på julafton alldeles själv och som vanligt fanns inget annat tills han byggt färdigt. Av oss fick han Wii och lite smått som till exempel en onepiece (nä ingen riktig, 150 :- på Ekohallen) och en receptbok som han faktiskt önskat sig. På juldagen gjorde han havregrynsgröt ur boken inte bara en gång utan två gånger. Dagen efter gjorde han gröt till frukost till alla. Sen dess har den varit orörd men idag ville han visst baka. Vi får se vilket recept som blir aktuellt.

Vi bakar och lagar mat: Recept som alla kan klaraFinns att köpa på Adlibris
 
Ikväll ska jag jobba så vi får väl sätta igång och baka snart om vi ska hinna med allt.
Ha en skön dag!!!