lördag 27 oktober 2012

Halloween

Jag vet att det är 31 oktober men jag har vant mig efter tolv år i Sverige. Här kan det inträffa när som helst, fast vi chansade på idag och tände marshaller utanför entrén och hängde lite pump- och fladdermusdekorationer i fönstrena i hallen. Vips så kom små söta spökbarn och knackade på. Kul kul.

Idag har vi lagt vintertäcket på poolen och tagit in de sista utemöblerna från altanen. Nu är det vinter... Glöm inte att ställa om klockorna ikväll/morgon bitti.

Superdålig kamera med IPhone men snart ska jag skaffa ny mobil.

Bus eller godis? Nä, morötter med dip :)

En tidig morgon

Lillkillen kom över till vår säng i natt och han vaknade halv sju. När vi båda försökt somna om i nästan en halvtimme gav vi upp o satte på TV'n. Om jag inte får somna om med en gång så är det omöjligt. Jag är alldeles för morgonpigg för det.

Lillkillen hostade ingenting i natt så det kanske blir Knatteskutt i alla fall. Hoppas hostan försvinner, dumma hosta. Annars måste vi nog träffa läkaren igen. Dumma hosta och dumma kalla väder.

Har på mig träningskläderna så jag är på väg ner till gymmet. Tänkte kolla om man kan koppla datorn till TV'n så jag kan kolla på nåt medan jag "går" på cross trainern. Jag behöver all hjälp jag kan få.

Idag är det lördag och dags för lördagsgodis. För min del blir det nog morotsstavar med dip. Det är oemotståndligt gott men framför allt inte onyttigt. Heja mig!!

fredag 26 oktober 2012

Fredag kväll, underbaaart

Eftersom jag var på utvecklingssamtal i morse skulle jag jobba lite senare men jag kunde istället kompa hem en timme tidigare. Så underbart att komma hem lite tidigare. Inte ens en tur till Ica Maxi på en fredag eftermiddag för att handla inför middagen samt ställa sig och laga mat när klockan är sju på kvällen kunde få ner mitt humör. Känslan av sätta sig till bords med ljuset tänt och ha tagit en första tugga och tagit en klunk Pepsi Max. Då känner man att det här var verkligen värt en hel veckas arbete, för att verkligen njuta av att nu är det helg. Underbaaaart! Me like =)

Nu blir det till att betala lite räkningar och kolla läget på Fejjan medan killarna kollar AFV. Visst är det fredagsmys om alla är i samma rum??

I morgon blir det Knatteskutt med Lillkillen och sen ska jag kolla lite vinterjackor. Behöver verkligen införskaffa en snarast. Sen ska jag börja förbereda inför jullunchen 2012. Hade tänkt att göra egen glögg i år. Sambon tycker att jag är galen men man måste ju testa i alla fall. Man behöver ju inte dricka upp om det inte blir gott. Hade tänkt att testa GP's beprövade recept som verkar gå hem bland de som testat i alla fall. Här är receptet.

Det måste också planeras godistillverkningsdag med släkt o vänner. Har jag nämnt att jag är julgalen!!! Och pepparkakshus förstås. Vansinnigt viktigt.

Nej, dags att beblanda sig med resten av familjen och njuuta. Puss på er!

Höstlov

Det gick riktigt bra på utvecklingssamtalet i morse. Mellan var så nervös men det hade hon inte behövt. Fröken hjälpte naturligtvis till med flödet men helt klart kommer detta att göra betydligt större intryck än ett vanligt utvecklingssamtal där fröken mal på och man sätter mål tillsammans. Det här verkar ju mycket bättre där barnen själv måste fundera på vad som behövs göra och själva göra en plan för hur man ska nå sina mål.
Lycka till gumman!!
 
Nu är det höstlov och tjejerna åker hem till sin pappa så det blir tyst i huset i alla fall i helgen. På måndag kommer Stora hem för hon ska på informationsmöte för att få tandställning efter att ha väntat i flera år. Hon kom på en snabbvisit till jobbet för att hämta fritidskortet som jag köpte i morse. Det hade gått upp igen. Jäkla Västtrafik. I våras kostade fritidskortet 585 kr, i somras kostade det 635 och idag var priset 665. Hur många prishöjningar kan de ha på ett år???
 
Jag ser verkligen fram emot en lugn och skön helg utan någonting planerat. Kanske borde planera den årliga jullunchen. Alltid lika kul när släkten kommer och hälsar på. I år kommer svärföräldrarna ner till jul. Det ska ju bli hur kul som helst. Lillkillen längtar redan. Hoppas det blir lite snö bara så det blir lite julstämning. Vi har planerat att hyra tomte i år. Nån som vet om det finns nån i Boråstrakten?? Nu är det förresten bara en månad kvar till juldekorationerna åker upp. Och julgranen. Jag ÄLSKAR julen och alla dekorationer och julbak och julgodis och allt allt allt som hör julen till.

torsdag 25 oktober 2012

Host host

Ligger o lyssnar på Lillkillen som hostar i sömnen i sitt rum. Han får alltid en förkylningsastma så här års när det börjar bli lite rått och ändå blir man tagen på sängen varje gång. Får börja ge bricanylen lite regelbundet när vädret är såhär.

När man talar om trollen, nu kom Lillkillen över till vår säng så jag kunde ge honom lite bricanylen. Hoppas han får sova resten av natten.

I morgon är det dags för utvecklingssamtal med Mellan. Hon är nervös eftersom hon ska leda samtalet själv, men jag tror hon fixar det bra.

Godnatt

Att natta en illbatting

Har en 5-åring med lika mycket energi som fem tonåringar. Inga problem när de leker för sig själva men vid läggdags är det som om man måste klämma ur all extra energi som inte fått utlopp under dagen. Och det kanske är lika bra för tänk om den skulle ackumulera efter varje natts sömn.
Vilken mardröm ;)

Badrummet är upptaget så Lillkillen har fått lite respit. Några minuters lek innan tandborstdags.
En favorit som Lillkillen uppskattar vid tandborstning är den här gamla favoriten på


Youtube
. Tandborstvisan. Testa den.

Hungrig

Sitter och väntar på min lunch, har inte lunch förrän 13:30 och nu börjar det knorra lite i magen.
Det blir gårdagens rester fast jag tog med efterrätt. Äpplepaj och vaniljsås. Tänkte att det var bättre att jag tog det sista än att barnen skulle bråka om det. Mellan var inte alls sugen på att hämta Lillkillen på dagis men jag sa att de får baka om de vill. Hon älskar att baka så där behöver man aldrig övertala henne =)

Tillbaka på jobbet

Torsdag och tillbaka på jobbet.
Lillkillen kände nog att han ville stanna hemma lite till. Sa till sambon i morse.
- Pappa jag är fortfarande sjuk, hör *högfärdshosta*
Fast han var ju inte hemma för hosta men det hörde ju inte riktigt dit förstås =)
 
Han har börjat testa fula ord, den lilla råttan. Otroligt vad de lär sig på dagis. Häromdagen kom han hem och sa Håll Skiten. Jag fick verkligen hålla mig för skratt. Jag kan se småkillarna sittandes i lekstugan i skogen och viskandes dela med sig av alla fula ord de kan. Men det går väl över det med.

onsdag 24 oktober 2012

En skön kväll i hemmets vrå

Lyckades i alla fall få till lite hederlig mat ikväll efter all glass under dagen.
Hittade ett recept på matklubben.se Lax med räkor. Serverades med ris och broccoli. Fast sambon hade redan ätit, Stora var hos pojkvännen, Mellan och hennes kompis hade snabbt ätit lite pannkakor innan de stack ner till kyrkan. Lillkillen ville naturligtvis också ha pannkakor när tjejerna fick det så den enda som åt lax med räkor var jag själv. Är det inte typiskt. Jag tog fram en äppelpaj ur frysen för jag var på sånt glatt humör. (upp o ner som en jojo, jag vet) men nu är jag så himla mätt efter middagen. Kanske ikväll.

Lillkillen var så himla söt för en stund sen. Han tittade ut ur vardagsrumsfönstret och ropade till mig att komma. - Skynda dig mamma, det är dö-vackert. Du måste kolla.
Det var solen som gick ner och färgade molnen lätt rosa.

En stund senare skulle det helst vara dö-mysigt när vi åt. Det räckte inte bara med ljuset jag tänt på bordet utan alla lampor måste vara släckta också. Kommer ihåg att jag själv hade samma önskemål när jag var liten och mamma förtvivlat sa att vi måste kunna se vad vi äter. Nu sa jag samma sak.
Livet är ett ekorrhjul. Så många gånger man som liten hävdar att man inte alls ska bli som sina föräldrar men trettio år senare säger man samma saker själv...

Nu är det snart dags att lägga Lillkillen, får göra nån slags bedömning om han ska stanna hemma i morgon med men jag tror nog att han kan gå till dagis i morgon. Får se om han inte hostar för mycket inatt bara. Sen ska jag mysa med mannen framför tv'n och bara slappna av. Det är jobbigt att vara hemma med en sjuk liten buskille hela dan =)

Sockerträsket

Hjääälp!

Jag sitter fast i sockerträcket och jag vet inte hur jag ta mig ur. Skulle vilja säga att det är ett sockermonster som bor där men det är nog snarare en sockerdjävul. Alla goda intentioner försvinner i ett ögonblick så fort jag tänkt tanken att det finns nåt sött hemma. Så snart jag tänkt tanken kretsar allt kring detta och när jag sen väl ger upp är kroppens enda mål att få en fix till.

Jag vet ju själv hur bra jag mår utan socker men hur tar jag mig från A till B??
Kan man checka in på detox?

Nu är huden ett rödflammigt skämt, jag mår pyton, för man blir ju verkligen bara deppig av att äta socker. Om det är samvetet eller om man bara mår skit vet jag inte, men roligt är det inte. Dessutom gör det ju absolut ingenting för självförtoendet förutom att det fullkomligt raserar det. Blä!!!

Jag måste den närmaste veckan
Komma bort från sockermonstret
Fortsätta med träning
Äta nyttig mat.

Detta är mitt mål och jag behöver er hjälp för att uppnå detta. Vågen säger att jag har 20 kilo att gå ner och det vore bra om jag kunde börja gå ner i vikt även om det går långsamt. Sen undrar jag om jag lider av PMS eller sockermonstret. Undrar om man kan göra en undersökning på detta.

Hjäälp!

Hemma med lilla sjuklingen

Ja, vi är väl kanske sjuka båda två förstås, men jag är i alla fall piggare än jag var igår.

Scooby-Doo på tv, men funderar på om jag inte ska kolla på nåt avsnitt av Emmerdale på TV4Play. Så himla bra när man är hemma och är sjuk =)

Mellan gör sig i ordning för att gå till skolan, sen är det bara sjuklingar kvar hemma. Vet ni en smart grej de gör på hennes skola? På fredag är det utvecklingssamtal och barnen ska själva förbereda och hålla i samtalet. De ska dessutom efter att ha läst alla omdömen själv komma med en plan för förbättring osv. Snacka om utvecklande. Dagens barn kommer att ha ett sånt enormt försprång när de kommer ut i arbetslivet. Redan i sexan skulle arbeten redovisas genom Power Point, sånt som kan få vuxna att smälta ihop till en våt fläck. När Mellan gick i förskoleklassen fick de göra ett datorkörkort. Kommer ihåg att en del på jobbet på den tiden inte skulle klarat uppgifterna utan att fråga om hjälp. Det handlade om att byta storlek och färg på text och infoga bilder osv.
Och idag behöver väl ingen gå på kurs i maskinskrivning =)
I vilket fall, ska bli spännande att e hur det går på utvecklingssamtalet.

tisdag 23 oktober 2012

Dixie Hart

Vilken underbart lagom TV-serie.
Som alltid är det tjejkväll på tisdagarna efter att Lillkillen är nattad. Sambon spelar innebandy på tisdagar så det är tjejprogram hela kvällen.

Det blev inget föräldrarmöte ikväll. Bestämde mig för att kurera mig istället för att försöka bränna ut mig. Ringde innan och det var tydligen inget viktigt i alla fall. Typiskt att man lägger ner så mycket energi på att hinna och orka engagera sig men alldeles för ofta är det inte alls så viktigt som man först föreställer sig. Gäller det mesta i livet har jag märkt.

Sjuka?

Jobbade på som vanligt idag men var kanske lite mer frusen än vanligt. Men allt eftersom tiden gick blev jag kall och varm om vartannat och dessutom fick jag en hemsk hemsk huvudvärk. Vid halv två gick jag hem, för jag tänkte att det skulle öka chansen att friskna till.

Precis när jag kommit hem och krupit ner i sängen ringde de från dagis o sa att Lillkillen var hängig och inte mådde bra. Åh vad jag önskade att jag haft en bil då. Ut i kylan med huvudvärk är ju inte jättekul men som tur var Lillkillen inte alltför besviken över att inte få åka bil hem så det gick rätt smärtfritt.

Nu sitter han i mitt knä på soffan och kollar på en Scooby Do-film. Dags att göra lite mat. Får bli spaghetti med köttfärssås.

Kom på att det är föräldrarmöte ikväll i kyrkan. Mellan ska ju konfirmera sig i år. Får se hur jag mår efter maten...

måndag 22 oktober 2012

Duktig tjej

Vem tog en halvtimme i gymmet i morse innan jobbet? Jo jag. Visst var jag duktig.
Hade tänkt hålla på lite längre med cross trainern men jag hade visst en urusel kondition så det får nog byggas upp lite succesivt...
 
Måndag och ny vecka. Det är jobb, föräldrarmöten, utvecklingssamtal, knatteskutt och så vidare och så vidare.
Man hinner nog med att längta till fredag även den här veckan, tror ni inte det.
 
Idag skulle Lillkillen följa med en kompis med hem från dagis och leka en stund. Hur spännande var inte det.
Men det första han gjorde när han vaknade var i alla fall att bygga klart det han inte hann i går kväll. Den killen är legotokig. Inga tvivel där inte.
 
I övrigt önskar jag er en trevlig måndag. Krama varandra i trafiken.

söndag 21 oktober 2012

ÅÅÅhh så söt

Lilla Amanda var verkligen hur söt som helst. Underbar och vacker som en dag.

Syrran och hennes man var tyvärr hur förkylda som helst och stannade hemma men det var verkligen kul att hennes dotter o sambo kom hit i alla fall tillsammans med den underbara lilla Amanda. Fyra veckor var hon just idag. Lillkillen tyckte att hon var söt men lite skrämmande med något så litet. Det märkte vi när hon helt plötsligt började gråta när hon legat och sovit för sig själv en stund.
Lillkillen sprang direkt till mig och gömde sig. Undrar vad han tänkte.

I år var han med och fikade en liten stund under dagens TVÅ kalas. Inte dåligt med tanke på att han fick lego som är storfavoriten. Han sitter fortfarande vid köksbordet och bygger lego. Dvs han är i sjunde himlen. Kul för honom att han kan ha så roligt medan han bygger. Fast nu dröjer det innan han får mer lego. Nu har han hur mycket som helst. Han älskar ju i vilket fall att bygga från fantasin så det kan han ju ändå göra med allt lego han har.

Nu har det varit kalas i flera dagar så nu är det dags för verkligheten att få plats i vardagen. Jag var ju faktiskt på viktväktarna för en månad sedan men inget har ju hänt sen dess. Dags att ta tag i mitt liv och börja använda gymmet till mer än att hänga tvätt i...

Cross trainern och jag har en date i morgon bittí =)

Ny dag - Nya kalas

Lillkillen kom in i sängen i morse o gosade lite. Han undrade om vi kunde göra Sverigemuffins till kalaset idag. Försökte förklara lite om planering... Syrran o Co. kommer kl tolv. Jag hade inte ens tänkt göra tårta utan vi gör nog kladdkaka till fikandet. Syrran kör ju LCHF som jag inte gör för tillfället så det blir lättast tycker jag. Alla älskar ju kladdkaka, särskilt Lillkillen.

Det blir pastasallad till lunch för de kommer såpass tidigt. Vi äter ju oftast lunch vid två på söndagar. När mamma o hennes sambo kommer blir det nog bara fika, för de skulle äta innan. De var upptagna på förmiddag så det blir verkligen kalas hela dagen. Jösses!!!

Nä, men det är väl dags för lite frukost nu så vi kan åka o handla lite ingredienser till allt fikande. Happy Eating =)