lördag 4 januari 2014

Efterrätt

Vi var så duktiga idag och dessutom firar vi att Sveriges Juniorkronor gått vidare till final så vi svängde ihop en liten efterrätt som sambon hittade receptet på.
250 g frusna jordgubbar
2 1/2 dl rysk yoghurt
1 tsk vaniljpulver
Sen la jag till 2 msk stevia

Kör allt i matberedare för det krävs en bra motor för jordgubbarna är lite svåra att dela.

Väldigt gott blev det i alla fall :)

Spänd förväntan

Jag vet inte hur jag lyckades men jag sov till halv nio idag. Jag som brukar vakna vid sex halv sju på helgerna, är detta en ny trend måste jag säga att jag är väldigt nöjd. Resten av familjen sover fortfarande så jag har smugit upp och sitter i vardagsrummet och väntar på att resten av familjen ska vakna.

Kl 11.15 idag ska jag och sambon gå på spinningpass. Jag är verkligen så förväntansfull. Jag ser fram emot att få svettas ordentligt.

Annars har jag träningsvärk efter alla olika armhävningar, squats och crunches men jag behöver röra på mig mer än bara promenader känner jag.

Hela projektet att gå ner i vikt gör att jag känner mig så himla förväntansfull. Tänk att jag nu kan ändra på hela mitt liv. Ändra hur jag ser ut, hur jag mår, och hur mycket friskare jag kommer att bli.
Är inte det rätt så fräckt? Det ligger i mina händer och det enda jag behöver göra är att röra på mig och äta bra mat.
I've got the power :)

fredag 3 januari 2014

Träningskort

Idag efter jobbet åkte jag till Friskis och köpte träningskort. Oj vilken kö det var. Väldigt populärt att börja träna så här i januari :) Det tog en halvtimme!

Nu har jag bokat första passet.  Imorgon blir det spinning för mig och sambon.  Yeah! Jag är redo att gå ner i vikt. Bring it on.

-2.4 på två dagar

Det kändes bra att ställa sig på vågen idag. Jag försov mig och vaknade en och en halv timme senare än vad jag skulle ha gjort så det blev ingen träning. Men viktnedgången satte allt ett leende på mina läppar :)

torsdag 2 januari 2014

Första dagen på jobbet

Idag var första dagen tillbaka på jobbet efter julledigheten. Skönt att vara tillbaka men oj vad trött man blev. Låg förstås i vanlig ordning vaken halva natten som brukligt så här första dagen. Ja ja, drömde i alla fall inte att jag kom försent som jag brukar göra när det är nåt viktigt.
Idag höll jag i en utbildning för personal som varit föräldralediga. En liten tvådagars refresh. Har aldrig gjort det på detta jobbet tidigare även om jag hållt i många utbildningar i mitt tidigare jobb.
Alltid kul att göra nåt nytt.

Har druckit mycket vatten idag, även om jag glömde bort det på jobbet och bara drack te på jobbet. Det känns fräscht och hälsosamt att dricka vatten. I övrigt har jag ätit pulver idag och igår. Jag vet man får inte, men jag kände verkligen att jag behövde en kickstart. På söndag blir det start med LCHF! Jag ser fram emot det. Fick Katrin Zytomierskas bok "Dags att bli smal" på posten idag. Herregud vilken rolig läsning. Hon är verkligen skön den tjejen.

Är matt idag så det blir ingen promenad, men jag tränade ändå i morse. Alldeles för kort tid på cross trainern men sen blev det olika crunches, rumplyft, armhävningar och triceps. Inte så länge som jag borde ha gjort MEN jag gjorde det i alla fall. Alltid bättre än att inte göra nåt.

Imorgon ska jag ta vägen förbi Friskis och köpa träningskort. Känns bra nu!
Sambon har planerat in gemensamma träningar på helgerna, det blir spinning. Inte min favorit men det är skonsamt mot mina knän och sambon gillar ju det. Sen kommer jag köra egna pass i veckan, kanske indoor walking eller body pump.

Nu ska jag lägga Lillkillen och kolla igenom matschemat för nästa vecka.
Puss på er :)

onsdag 1 januari 2014

Premiärdagen

Idag har jag gått på promenad inte bara enbutan två gånger! Och nu på kvällen gick jag och Solveig faktiskt upp för helvetesbacken utan att stanna en enda gång. Bara en sån sak.
Lite squats och armhävningar dessutom och på det lite boxning och tennis på Wii.

Känns som en väldigt bra start på året. Inte minst med tanke på att vi fick besök igår kväll halv tolv på kvällen som stannade till halv fyra på morgonen. Inget alls planerat men väldigt kul när grannarna kom över för att skåla vid tolvslaget och så blev de liksom kvar. Tur att Lillkillen hade sovit lite på kvällen för barnen var vakna hela natten.

I morgon är det dags att gå till jobbet igen efter julledigheten. Bara två dagar innan helgen å man tar ju inte ut sig i alla fall.

Nystart

2014, nytt år nya möjligheter!
Älskar som alltid oskrivna blad. 2014 ska jag fylla med tid för min familj, vänner och egentid men framförallt tid till att gå ner i vikt.
87.7 stod vågen på i morse och det var ju fasansfullt mycket fast inte så oväntat efter julhelg och en lite småjobbig höst.
Men nu blir det nya tag. Fy fasen vad gött!