fredag 3 augusti 2012

Snart helg!

Veckan har gått rätt så fort och snart är det dags för helg igen. Skönt. Och det kommer att bli skönare när klockan är tio ikväll och jag har slutat jobbet för den här veckan.

Det ringt på rätt bra under kvällarna den här veckan så det har inte varit helt förgäves att jobba kväll. Annars kan det vara lite tråkigt om man sitter sysslolös när man hade kunnat vara hemma istället.


Häromdan hann jag plocka nästan alla sista vinbär så till helgen blir det dags för att göra saft i nya Saftmajan. Ska bli spännande. Har aldrig gjort annat än att koka saft manuellt, men det bord eju vara enklare att använda en saftmaja där man kan göra allt i ett.

Det blir sista "helgen" för Stora som sommarjobbar innan det är dags för lite sommarlov innan gymnasiet börjar. Spännande tider. Hon ska läsa Teknisk linje med inriktning mot Arkitektur och det verkar ju vara nåt för nån som älskar matte och alltid har ritat i hela sitt liv. Vi får väl se om det blir som hon tänkt sig. Hoppas det :)

Kollar på sommarlovsmorgon med Lillkillen, fast egentligen sitter han mest och spelar spel på min telefon. Hans favorit är 100 Doors och det är fantastiskt vilket minne han har. Han har i princip lärt sig alla steg utantill och det är bara några få nivåer han inte klarar av på grund av att han inte kan röra fingrarna så snabbt som behövs.

Så hoppas jag att Mellan kommer hem eftersom jag inte träffat henne på flera veckor. Hon har verkligen farit runt hela sommaren, men det kanske är lika bra eftersom det blir till att koncentrera sig på skolarbetet när terminen börjar igen om några veckor.

Kanske borde jag gå ut och sätta mig på altanen nu när solen äntligen lyser igen. Den har ju inte synts till så mycket den här sommaren så kanske bäst att ta tillfället i akt. Om det bara vore så lätt att sitta still...

Ha en skön dag!

onsdag 1 augusti 2012

Onsdagsrapport

Alltså, man vet inte riktigt vad man ska tro om denna sommaren. Soligt och regnigt om vartannat. I morse var det strålande solsken och nu väntar man på regnet igen.

Vilken lugn och skön morgon det har varit ändå. Gjorde kaffe och tittade på barnTV med Lillkillen. Scooby-Doo. Alltid Scooby-Doo. Tur att man numera kan välja vilka program man kan se och när. Dagens teknik är lite fantastisk i alla fall.

Har rensat lite bland pelargonerna och andra blommor som blev lite ledsna när vi var borta. Tomaterna och vinrankan har repat sig men förmodligen inte paprikorna. Det var liksom inte uppebart att vattna dem värmen tyckte varken Stora eller Mellan.... Jag valde att inte sms:a om det för man vill ju inte verka tjatig, men så såg de ju ut därefter när man kom hem sen :)
Alltid lär man sig något.

Jag jobbar idag fast kvällsskift så jag går på kl ett och jobbar till 22. Med en sån här skön start på dagen så gör det faktiskt inget. Man hinner ju göra en del saker som man ska göra på kontorstid men aldrig hinner när man jobbar. Som att ringa Mellans nya skola. Eller köpa nya stövlar till Lillkillen innan han börjar på dagis nästa vecka.

Förresten ville jag dela med mig av mina fina buskar i trädgården. Så här fina såg de ut i morse.


Fast det är sista året som de får stå mitt i gräsmattan. Nästa vår ska jag flytta dem till mitt "nya" land i hörnet. Säger "nya" för vi grävde ut det förra året och har fortfarande inte satt något där... Ibland har man fler ideer än man kan sortera igenom.

Nä om man skulle ta och få tummen ur och komma sig för att kontakta lite folk man inte träffat på alldeles för länge. Fikadags!

tisdag 31 juli 2012

Man vänjer sig

Jodå, människan är anpassningsbar.
Idag var det inte hälften så jobbigt att jobba och inte heller är jag lika trött när jag kommer hem. Ändå hade jag mer samtal och fler bokningar. En hyfsad dag helt enkelt.

Har börjat med en ny bok i hörlurarna; Från vaggan till Deadline av Robert Gustafsson. Passar så himla bra med ljudböcker när man åker buss eller är ute och går. Jag läser ju inte alls nu förtiden och det går absolut inte att läsa på kvällarna för då somnar jag ju bara. Äntligen kan jag läsa alla aktuella böcker som alla andra hinner läsa. Perfekt när man har abbonnemang på mobilen och inte ringer för hela potten. Då kan man läsa för potten istället. Bra ide Storytel.





måndag 30 juli 2012

Oj, vad tröttsamt att jobba

Sitter på bussen hem o funderar lite på vad som är värst, huvudvärk eller ryggont,
fast egentligen är det väl mest att man inte är van att sitta framför en datorskärm i åtta timmar.
Kul att träffa alla människor som man inte sett på ett tag var,det i vilket fall.

Får se om regnet håller sig borta så jag kan plocka av vinbären men jag undrar om jag orkar...

Kanske får jag drömma mig tillbaka till semestern med en bild på vovven som också hade en härlig semester.  Här njuter han av vinden i pälsen på en av många båtturer.


Uppdate efter att ha lagt Lillkillen;
Oj, orkade visst inte göra någonting annat än att plocka ur diskmaskinen. Och jag var nog inte så där pedagogisk och tålmodig som man ska vara när man nattar. När jag tröttnade bus allt bus (tog nog inte så lång tid om jag tänker efter) så blir jag arg på Lillkillen som tycker att jag är alldeles för bestämd och otrevlig för hans bästa. Han kastar sig i sängen med ett tjut.
- Du förstör allting, du har dödat mitt liv.

Fyra och ett halvt men hade kunnat var 14 och ett halvt.

Dags att gå till jobbet

Ska ta samma buss som Stora, men oj vad tidigt vi gick upp.
Var klar efter tjugo minuter men då var det 45 minuter innan det var dags att gå till bussen.

Tänkte bara dela med mig av en bild som liksom summerar sommaren. En dag som en del andra när Sambo jobbade på semestern åkte vi på Busplaneten i Umeå. Superkul tyckte Lillkillen.

När vi skulle åka tillbaka till svärföräldrarna hade vi punka på nya bilen. Typiskt! Jag tog fram alla grejer man behövde men det fattades något till ytterskruvarna, trodde jag... Och jag ville ju inte börja bända i grejer så jag bestämde mig för att ringa assistans. Det ingår ju så egentligen vet jag inte varför jag skulle byta själv?

Nu tryckte inte jag på specialknappen på bilen men men ringde manuellt. Det funkade lika bra. Dags för bärgningsbil. Till Lillkillens stora lycka. Han fick sitta i bärgningsbilen och kanske var det bättre än Busplaneten. Killen som bytte däcket fick inte bara en kram av Lillkillen, utan dessutom en puss. På armen, sådär i smyg.

söndag 29 juli 2012

Test via mailen

Man måste ju kolla så att allting funkar med nya bloggen förstås.

Sylta och safta - ett ålderstecken?

Hann plocka av svarta vinbären av busken och dessutom springa in i skogen och plocka lite kantareller. Så - nu känns det som om jag skulle kunna gå till jobbet och känna att jag har hunnit med allt jag hade planerat för semestern.

Jag har fortfarande inte plockat några röda vinbär och de stackarna hänger i klasar på buskarna och väntar så troget. Regnar det inte i morgon så ska jag plocka dem. Och provköra min nya SaftMaja!!
Har aldrig ägt någon, men förra året kokade jag saft utav bara den så det kändes som om det var en bra grej att ha. Åh vad jag älskade mina saftflaskor i matkällaren.

Vi har ett underbart hus med två vardagsrum (nåja en är kanske mer gillestuga) och dessutom pool och stort uterum. Men det finns dagar då jag verkligen tycker att matkällaren är det bästa med hela huset. Och är inte att safta och sylta ett ålderstecken så är med säkerhet att älska sin matkällare ett :)

Jag älskar mina grannar dessutom. Jag har insett att de inte alls plockar kantareller och det är ju toppen. Hann inte plocka en andra gång innan vi for till Norrland och jag var verkligen orolig att de skulle vara avplockade efter att jag lämnade flera hundra verkade det som. Men allt fanns kvar. Och jag fick ändå lämna kvar igen eftersom många var så små.

En timmes plockning och sedan en och en halv timmes rensning....

Sista dagen på semestern

Så är det dags att inse att vardagslivet ändå vinner över semesterdagarna. I morgon blir det till att gå upp tidigt och åka till jobbet. Som vanemänniska är det inte en förlust i vilket fall som helst för jag älskar rutiner och fasta tider. Nu kommer det att bli lättare att träna och äta rätt när man kan skapa fasta rutiner.

Fast vilken underbar semester man har haft ändå. Första veckan var det lite målning och lite annat småplock här hemma, och andra veckan kommer jag inte ens ihåg annat än att äldsta dottern åkte på semester själv med pojkvännens familj till Turkiet. Det verkar så långt bak i tiden så det det känns nästan inte som om det hörde till samma tidsepok. Fast det är väl bättre än tvärtom förstås.

Ett annat "första" var att stora tjejen började sitt första sommarjobb. Hon jobbar på äldreboende här i kommunen och verkar trivas väldigt bra. Kul att hon redan andra dagen var ansvarig att fixa frukost till alla på avdelningen. Hon plockar fram all smörgåsmat osv och gör gröt och välling till alla. Det är sånt som gör att man växer. Att känna sig behövd är ju så viktigt.

När vi åkte iväg till Norrland stannade båda tonårstjejerna hemma. Stora jobbade ju förstås men Mellan flaxade rätt friskt mellan kompisar, hemma, syrran och sin pappa. Som sin vana trogen var ju ju Mellan lite lagom kaotisk. Det börjar med att hennes mobil inte funkar när vi ska åka iväg. Så vi far iväg tillsammans för att lämna in den på lagning. Man vill ju kunna komma i kontakt med de små liven. Men då tog hon inte med mobilen. Så under hela tiden vi var borta var det ett evigt sms:ande till hennes kompisar för att se var hon var.

Så blev det en ny bil under semestern. Den temporära bilen som vi av någon anledning hade i över ett år gav till slut upp så det kändes rätt så skönt att inte behöva oroa sig för bilproblem. Det bästa med bilen är nog ändå att den har blåtand till mobilen så nu lyssnar vi alltid till Spotify när vi åker bil. Till och med Lillkillen har fått en egen lista.

Under tiden i Norrland blev det båtresor och fiske, en del utflykter till bl a Norrbyskär och Älgens Hus i Bjurholm. Norrbyskär var väldigt kul eftersom jag inte varit där tidigare och jag ger verkligen höga poäng till killen som skötte guidningen. Älgarna var söta som vanligt förstås.

Nu ska jag ut i solen och njuta av sista semesterdagen...