måndag 3 september 2012

Nu börjar hösten

Nu är det höst:)

Slut på sommaren och så kan livet börja om igen i ny skepnad. Jag älskar nystarter i alla former, det är så behändigt. Man tar till sig det som funkade och det som inte funkade, väljer en bana att följa och sätter nya mål, tar nya tag och kör igång. Man tar med sig tidigare erfarenheter och blickar framåt.
Och det bästa är ju att det går att applicera till det mesta här i livet.

För mig kommer det att handla om att äta rätt och att röra på mig mer. Det jag tar med mig är att jag inte ska rivstarta utan ta det lite lugnt i början. Före sommaren började jag med stavgång kanske lite för starkt och fick en inflammation i axeln. Mjukt i början alltså.

Mellan hade gjort middagen när jag kom hem. Hur underbart som helst att bara sätta sig till bords och äta. Gullunge. Undrar om jag kan få henne till att göra detta till något regelbundet?? Pasta och köttfärssås. Inte illa.

Jag planerar redan nu hur jag ska planera nästa månads lön efter att ha fått reda på hur mycket provision jag ska få :) Trevliga bekymmer. Fast det är klart, det ska ju skattas förstås. Men det passar ju bra inför höstens inköp. Vinterjacka och några jeans är det som blir ett måste.

Nu är det dags att lägga Lillkillen, sedan ska jag och Sambo gå ut på stavgång. Perfekt höstväder är det dessutom. Ha en skön kväll!!!

söndag 2 september 2012

Dagen efter

Vi hade en trevlig kväll igår!!
Vi hann klart allt vi skulle och hann dessutom att göra oss i ordning INNAN gästerna kom.
Stora gjorde goda snittar som vi serverade med fördrinken som intogs medan de vuxna småpratade och barnen som inte kände varandra kikade nyfiket på varandra. Fast det där sista varade inte så länge. Bara tio minuter senare var det full fart på studsmattan och legot var framdraget.

Det enda är ju att allt tar en så himla tid när man ska servera olika rätter. Jag ställde fram barnens förätter och innan jag hann ställa fram våra förätter ropade Lilllkillen att han ville ha mer. Hm, det tog nog över en och en halv timme innan jag serverade huvudrätten. Kräftor till de vuxna och pizza till barnen. Då var klockan nio på kvällen.

Barnen badade och tittade på film om vartannat medan vi vuxna satt och pratade. Vid tolv läste jag saga för de små barnen men det var bara Lillkillen som somnade. Tyckte lite synd om honom att inte han var vaken när alla tog ett kvällsdopp men han hade ju i alla fall haft en trevlig kväll. Skönt var det dessutom att han sov till halv nio idag. Hade också varit jätteskön om jag själv kunnat sova lite längre. Jag o Sambo gick och la oss vid fyratiden och kvart över sex steg jag upp :(
Tog med mig kudden ut till vardagsrummet där det var lite svalare och dvalade lite av o till fram till Lillkllen vaknade. Nu är klockan halv tio och alla har varit uppe en sväng. Med fyra tonåringar i huset borde de kanske sova längre men två av dem är mina och har fått morgonmänniskagenen ifrån mig.

Ulrika tog bild på min förätt så kanske kan jag lägga upp en bild på den vid senare tillfälle. Men jag kan säga att den var väldigt snygg i alla fall. Att inte ha en smartphone håller inte i längden inser jag. Får se vad jag kan hitta på eftersom det är flera månader tills jag kan byta mobil på abonnemanget. Jag gav ju bort min mobil till Mellan men oj vad jag saknar den.

Nu är klockan halv tio på söndag förmiddag. Disken är fixad och en ny dag gryr. Det syns inte riktigt på grund av regnet men jag vet att den är på väg. Det enda dumma med dagen efter är ju att man inte får köra bil så idag blir man kvar hemma. Lite småtråkigt när det regnar ute....

Äh, ha en skön dag!!