lördag 13 oktober 2012

Knatteskutt

Idag har vi varit på Knatteskutt, jag o Lillkillen.
Det gick alldeles utmärkt. I början ville han inte vara med fast jag sa att jag kunde vara med.
Sen ville han klättra för sig själv i ett hörn långt bort från de andra barnen och då sa jag att då gick jag till omklädningsrummet och pratade med de andra mammorna och det gick hur bra som helst. Han hade klättrat en stund för sig själv och sedan hade han varit med i lekarna tillsammans med de andra barnen. Toppen. Gissa om han fick beröm efteråt för att han varit så duktig.

Efter det åkte vi till Storas skola där de hade öppet hus för niondeklassarna och deras familjer. Vi gick runt och tittade på klassrum och olika musikstudios osv. I en inspelningsstudio hade de trumset och ett helt gäng gitarrer. Han ville se vad som fanns i en låda med percussions så jag lyfte upp honom.  - Åh, en gurka, utbrast han. Jag visste inte att han kände till till men visst de kan ju ha haft ett sånt på dagis. Sen pekar han till en hylla. - Kolla mamma, en bläckblås! Där stod en trumpet. Hade han sagt trumpet hade det väl varit en sak, men bleckblås. Trodde man fick lära sig sånt i mellanstadiet. Vad får de lära sig på dagis egentligen? Imponerad.

Efter det blev det en snabb fika på mitt jobb. Lillkillen ville se hur det ser ut på insidan efter att ha varit med och släppt av mig ett flertal gånger. Jag sitter inte i den vanliga lokalen medan vi väntar på ljuddämpande plattor som ska installeras, så det var kul att se lite folk som man inte brukar se.

Så en snabb tur till Ica Maxi för att köpa lördagsgodis och sedan hem igen.

Ikväll blir det Spaghetti Bolognese, allas favorit. Synd bara att jag inte kan ta ett glas rött till det. Dumma penicillin! Fast bra att man blir frisk så klart.

Nu har Stora och hennes pojkvän varit tillsammans i ett år. Stort grattis till de båda!
Skrev på facebook och fick snabbt ett samtal på mobilen. Det är inte idag....
Nä jag vet det men det var nu jag tänkte på det och det var ju bättre att skriva en dag för tidigt än att glömma av tyckte jag. Det skulle ha blivit en hotellnatt för de unga tu men tyvärr får det bli en annan gång.

Äh, kanske dags att byta lite tvätt i tvättmaskinen. IRL kallar =)

fredag 12 oktober 2012

Magsjuka, städning och hem till gården

Mellan är hemma med magsjuka, men är i princip frisk. Det var ett kort anfall i går kväll bara så det känns ju bra om man nu skulle bli smittad. Hoppas hoppas inte.

Stora hade inga lektioner så hon har städet badrummet här hemma, medan jag har damsugit och moppat huset. I morgon ska hon vara på skolan för de har öppet hus för niondeklassarna som ska börja fundera på sina gymnasieval.

Snart dags att åka till jobbet men först är det dags att kolla in dagens avsnitt av Emmerdale, eller hem till gården som det går under här i Sverige. Har fortsatt kolla på det efter åren i Storbritannien. Ett perfekt program att kolla på när man är ledig eller är hemma sjuk. Tycker jag =)

Nu har vi delat ut inbjudningarna till Lillkillens kalas. Hoppas att alla kan komma. Lillkillen kommer att älska att ha kompisarna här o busa och stoja i två timmar. Korv med bröd och fiskedamm är ju ett måste men jag undrar om man ska ha glass eller tårta. Kanske glass med god strössel eller marshmallows. Japp, det får det bli.

I morgon är det dags för Knatteskutt igen. De hade äntligen bytt ledare efter en katastrofal början med två amatörer som inte på någon nivå kunde prata med barn och som dessutom hade noll koll på vad de skulle göra och hur det skulle genomföras. Jag var rasande när jag kom hem men sambo fick lugna ner míg och tyckte att så illa kunde det ju inte vara. Därefter kom ett mailutskick med frågor om vad man tyckte och eftersom den kom till sambons mail kom jag mig inte för att säga vad jag tyckte trots att jag verkligen var irriterad över kvaliteten. Så jag blev lite glad när det sedan kom ett mail om att de lyssnat på all kritik och hade bytt ledare. Och vilka ledare sedan. Två käcka tjejer som hade underbar hand med barn och som hade koll på allt. Precis lagom på på Lillkillen som är så blyg med okända. De kom fram lite då och då för att visa att de såg honom men backade och propsade inte utan berömde när han vågade ta del av lekarna. Hoppas på fler framsteg i morgon.

O nu - Emmerdale

torsdag 11 oktober 2012

Huvudet sitter i alla fall fast

Häromdan när jag i sambon tittade på tv'n var det nån reklam om nån som hade glömt ta ut mobilen ur kläderna så den åkte med i tvättmaskinen. Min sambo kom på hur osannolikt det ändå var att jag INTE hade hunnit göra detta än. På nåt plan måste jag ju ändå hålla med honom. Igår kom jag hem utan mobilen. Hade stressat till det lite för mycket när jag lämnade jobbet och förmodligen blev den kvar på skrivbordet. Lite irriterande när man inte ska dit förrän senare idag men jag skickade i alla fall iväg ett mail till en som sitter vid skrivbordet intill så jag hoppas att nån hittar den.
Den är ju gammal som gatan men man vill ju inte att nån börjar ringa till Kina på den för den skull.

Hoppa över detta stycke om du är känslig..
Läste för övrigt på Facebook att det var ovanligt kallt i morse. Tydligen var det -5,6. Kanske inte så konstigt då att Mellan kom in och frågade efter vantar innan hon gick till skolan. Igår hade jag läst att det var kallt men när jag gick iväg kl ett var det inte alls så kallt. Men eftersom jag slutar vid tio på kvällen tänkte jag att det var bäst att ta på sig ändå. Fick strippa av på bussen för jag höll på att dö av värmeslag. Fast jag är ju alltid varm. Fetma eller klimateriet. Jag hoppas på klimateriet. Efter trettio år med mens känner jag att det vore skönt att slippa all sån skit. Va fasen. Hade killarna fått barn tror jag inte alls att det hade varit så kladdigt som det är idag. En förändring på gång kanske???
Hade vart en perfekt valvinnare för partiet som hade tagit med det i sitt partiprogram.

I övrigt strålar solen och jag fokuserar på att idag och imorgon är de sista dagarna den här månaden som jag jobbar kväll. SKÖÖÖNT!

Nästa vecka fyller Lillkillen 5 år och det är föräldrarmöte på dagis. Jag hade anmält mig men nu har jag bestämt mig för att inte gå i alla fall. Det är sällan så viktig information att man inte kan ta det vid annat tillfälle och han blir ju bara 5 år en gång sägs det. Sambon har i uppdrag att printa ut inbjdningarna till kalaset nästa lördag. Det blir kul med en hel drös vilda barn som bara springer runt i huset o hojtar för glatta livet. Då har jag i alla fall ätit klart penicillinkuren så jag kan ta ett lugnand glas vin ifall det skulle behövas :)
Vi måste göra klart de sista detaljerna på Lillkillens rum också. Vi har köpt lego-stickers till tapeterna som ska upp. Det kommer att bli jättebra. Lovar att lägga upp före- och efterbilder.

Så här när det börjar bli kallt väljer jag att tänka tillbaka till sommarens värme.
Detta är Lillkillen på vår roadtrip på väg upp till Norrland i somras.

onsdag 10 oktober 2012

Vinterkläder

Vaknade upp till en vit gräsmatta. Även om det inte var snö utan bara frost betyder det ändå att nu är vintern snart här med kyla och mörker. Fast man kan ju klä på sig och det är ju faktiskt hur mysigt som helst med tända ljus på kvällarna.
Vi har ju dessutom en öppen spis man kan elda i för att öka mysfaktorn och blir det riktigt eländigt kan man ju basta, så det känns inte som om man kan klaga precis.

Ska bara hitta en vinterjacka att ha på mig så får vintern komma med snö och allt. Jag ÄLSKAR snö.

Kom på att en sak har hänt sedan sist. Min systerdotter har blivit mamma. Min syster blev mormor!!!
Den lilla tösen ska heta Amanda och är hur söt som helst. Fast jag har bara sett henne på bild än. De bor i Skåne så det är en liten bit bort.

Jag har börjat med julförberedelserna - eller jag, jag har pratat med mamma om jullunch. Tänkte att det kanske blir söndagen den 23:e i år. Eller känns det för nära julen? Svärföräldrarna kommer ju ner den 21 så jag tänkte att det vore bra med en dag emellan där så de hinner vila upp sig.

Tjejerna är inte hemma till jul. Visst är det tråkigt. Jag vill så gärna att de ska vara hemma. Mina barn..... På jul vill man ju verkligen att alla ska vara hemma, eller hur? Men jag har väl tid att förbereda mig på det. Det är ju över två månader kvar. Först kommer Lillkillens födelsedag. En vecka kvar.

tisdag 9 oktober 2012

Det som ryker först är ju bloggen :)

Jag har ju inte alls haft tid att blogga det senaste.
Ibland känner jag att jag måste komma igång, men så bestämde jag mig för att inte alls göra det förrän jag själv kände att jag hade ork och lust. Den stunden är nu.

Eftersom det handlar om ett livspussel i allra högsta grad så är det kanske inte så konstigt att man får prioritera sitt IRL-liv före bloggandet. Fast det är ju klart att man saknar att inte kunna förmedla sig ibland. Jag saknar dessutom en smartphone, man måste ju ha bilder när man bloggar ju.

Så vad har då hänt den senaste tiden?
I förra veckan var det operation av myomer på livmodern. Infektion på det = dubbla penicillinkurer. Oj vad trött man blir av det. Det var lite oväntat faktiskt.

Det har varit mycket bak och äpplemoskokning i takt med att äppleträdet blivit allt mer fullt av äpplen. Inte så många svamppromenader som man hade kunnat önska, men jag fick en sista promenad för nån vecka sen. Hittade inte så mycket men det var så himla skönt att bara vara ute i skogen. Underbart.

Vi har gjort i ordning Lillkillens rum. Han fyller snart år och vi tänkte att det var dags att byta ut de rosa väggarna med prinsessor innan kalaset.

Sen har det varit en del jobb där emellan. Augusti var bra och September likaså. Bra med provision när man får några extra tusenlappar i lönekuvertet :) Den här månaden är jag med i coachgruppen för att finslipa säljet och tiderna så att jag får fortsatt provision varje månad men även så jag får topplistetillägget varje månad. Man vill ju inte bara vara bra. Man vill ju vara bäst!
Eller är det bara jag :)

Nu är äpplekakan klar så nu är det dags för laxen att åka in i ugnen. Snart dags att äta lite middag.