fredag 11 januari 2013

Mammas lilla fixare

Handtvålen var visst slut i badrummet men med en natural-born problemlösare är det inget problem alls.

- Mamma, jag har gjort ny tvål. Jag hällde i vatten och sedan några bitar halk-tvål (gammeldags tvål i fast form, den halkar runt när den är blöt....) sen var det bra.
Jag tvättade mig och den var gö'bra. Jag blev DÖ ren.

Micropaus

Har stannat till lite på minus 4 kilo... Fortsätter på söndag tror jag  minsann.

I morgon blir det dop för underbara Amanda i Lerum. Och kanske tar jag en kaka till kaffet. Men sen blir det påt igen bara.

Fredag kväll och jag är sådär lagom trött o slö i soffan. Har varit en lång dag idag även om veckan egentligen har gått verkligen fort.

Föräldrarmöte igår som drog ut på tiden men det var så himla mycket att prata om med alla nerdragningar. Föräldrarna ville erbjuda sin tid och även pengar för att försäkra att dagiset ska kunna fortsätta verksamheten på ett meningsfullt sätt. Vi får se var det slutar. Det är ju en del trasiga eller bristfälliga saker som hyresägarna skulle kunna ersätta utan att det ska kunna drabba dagiskassan kan man tycka.

Nu ska jag kolla på Gladiatorerna med Lillkillen. Han ska börja med brottning nästa vecka :)

tisdag 8 januari 2013

Hjääälp!

Men jag har ju tappat all pepp som funnits. Känns inte bra kan jag tala om. Hade slutat genast om det inte var så att jag för det första, vill gå ner i vikt hur mycket som helst. För det andra, inte vill ge upp för jag har gjort det förut och det vill vill vill jag inte göra igen.
 
Kanske får jag ta mig i kragen och bara tugga i mig resten av veckan. Det kommer nog att bli lite lättare sen...
Kanske borde jag också följa med på kvällspromenaden ikväll. Det gjorde jag inte igår. Inte heller cyklade jag i morse. Bad girl!!!

måndag 7 januari 2013

Är det bara jag?

Somnade på bussen på väg hem från jobbet. Hut trött kan man vara?
Är det maten eller? Nja, de flesta verkade trötta på jobbet. Kanske är det vädret.

Satt íhop med Madeleine på jobbet efter lunch och det var kul att ha lite omväxling. Annars sitter man ju mest för sig själv även om vi sitter bredvid varandra. Det är bra att sitta på medlyssning ibland. Man får lite tips och idéer och kanske en annan insynsvinkel som man kanske inte har tänkt på förut. Hade annars en rätt så bra dag på jobbet. Det är ju ny månad och nya mål :)

Hoppas att morgondagen blir lite piggare....

Måndag morgon

Gick upp 05:30 och satte mig på cykeln. Kan väl inte säga att jag var så himla entusiastisk men i alla fall.
Oförändrad vikt men det får man ju ta. Jag åt säkert för lite igår. Gick och vilade vid två eller nåt och vaknade kvart i sex på kvällen. Då var jag inte hungrig och åt faktiskt inget mer den dagen. Glömde att ta detox-kuren igår när jag gick och la mig, och jag glömde att ta morgondosen nu i morse. Jag får väl se dagen som en parentes....
 
Nu är det dagtid hela veckan på jobbet och det betyder rutin. Jag älskar rutin. Om jag kör cykling på morgonen känns det som en bra start och inte så mycket annat kan gå fel eller hur. Hemma i mänsklig tid så man hinner vara med familjen är inte heller så dumt.
 
Nä. vad säger ni, dags att jobba??

söndag 6 januari 2013

Trött

Oj, skulle vila en stund men det blev tre timmars sömn.
Kanske var lite trött i alla fall då :)

Inte lika lätt

Visst, jag körde tjugo minuter på cykeln och visst jag gjorde mag o rygg-övningar men jag sneglar väldigt mot kylskåpet nu..... Tänk om en vecka när vi börjar med GI. Jag längtar nåt vansinnigt efter kött kan jag tala om. Kött, sallad och en god sås och kanske råris till det. Mmmmm

Lillkillen är på ett hemskt humör. Kan vara att han inte fick sitta mer vid datorn idag....
Han hade fortfarande på sig pyjamas och jag bad honom sätta på sig kläder men det blev nåt galet med strumpan som bara förvärrade det hela. Jag sa att jag gärna hjälpte honom men då skrek han
- Jag är kissenödig. OCH DET ÄR DITT FEL!!!

Inte lätt att vara förälder alltid :)
Men så kom han tillbaka från toaletten som en solstråle. Och satte på sig kläderna själv. Ibland undrar man.

Minus fyra första veckan

Visserligen började jag i tisdags men visst känns det bra. En vecka till med soppor och sen börjar jag med GI mat. Träningen fortsätter förstås men det var inte nån som ville gå på promenad igår. Eller så var jag på för dåligt humör....

Så idag blir det fokus på att ha trevligt. Lillkillen skrev lite grann igår kväll och han kallade det att lära sig läxor. Så söt. Han blir helt förtvivlad när bokstäverna inte blir som han vill men han kan skriva flera ord men det är fortfarande lättare att läsa och det kanske inte är så konstigt. Det gäller bara att hålla det på en lekfull nivå så att det fortsätter att vara kul.
Det enda som han inte riktigt hålla med om är att Elefant börjar med E och inte L.

Samma sak för ett tag sen när han skrev Elliot Liot. Man kan ju inte annat än att le.