fredag 18 januari 2013

Middag på Eest

Idag åt jag o sambon en god middag på Eest. Väääldigt gott.
Det var länge sedan jag åt så pass god sushi. Det var en hel uppsjö av olika nigiri och maki men även en del andra saker som jättegoda musslor och räkor på spett. Det som inte var sushi var ju thai men det var mest sushi. Till efterrätt kunde man välja äpplepaj eller panna cotta. Panna cottan var lite smaklös och kaffet var verkligen inte en höjdare, men vi kom ju dit för sushin så det gjorde inte så mycket.

Vab, vab, vab

Vi hade tänkt att Lillkillen skulle få gå på dagis idag men efter att han vaknat och hostat och snörvlat bestämde jag att han fick vara hemma en dag till. Han hade inte hostat så mycket under natten så jag var uppe och duschade och hade nog tänkt att gå till jobbet, men när han snörvlade så kröp hönsmamman fram och det blev ännu en dag hemma.

Det får väl bli att dammsuga och städa badrummet medan jag ännu är hemma då. Vi tänkte ta en tripp till Halmstad under helgen så Lillkillen får se lite mer ordentligt än förra gången var pappa ska bo när han jobbar under veckorna. Ikväll blir det en middag för två på Eest om vi bara kan förmå någon att vara hemma med Lillkillen. Annars blir det Gladiatorerna :)

Annars händer det inte så mycket. Snön faller sakta utanför fönstret. En lugn dag är på intågande.
Simma lugnt!

torsdag 17 januari 2013

Vi tränar på K

Vi var hos logopeden och Lillkillen har gjort framsteg sen förra gången som var för snart ett år sedan. Han kan säga K men egentligen bara när han tänker på det och bara i början av orden. Så det kommer vi att träna på tills vi ska dit nästa gång i maj.

Vi har gjort en liten laminerad utskrift med olika saker på K som vi kan ha som underlägg så vi kommer ihåg att träna varje dag. Vi väntar också på att få låna T&K-lådan från sjukhusets bibliotek med lite träningsmaterial som tränar just skillnaden mellan T och K där Lillkillen använder ett och samma ljud. Ett liksom DT ihop. Ja ja, det ska nog gå bra.

Vi åt jättesen lunch idag efter besöket hos logopeden så det får nästan bli nån slags kvällsmat istället för middag idag. Lika så bra eftersom sambon jobbar över. Bara jag, Lillkillen och Stora är ensamma eftersom Mellan är på kyrkan ikväll.

Dementi

Ok så det var visst ingen tribalgubbe som sambon fått på ryggen. Det var ett ormhuvud. Men hur skulle jag kunna veta det. Är ju uppenbarligen inte insatt nog i tatueringskonstens A till Ö.

Igår var jag på jobbet igen medan sambon var hemma med Lillkillen. Idag är det min tur igen. Hostan vägrar ge med sig. Han hostar hela natten och då vill man inte släppa iväg dem till dagis där de springer omkring både ute och inne. Det är ju just det där med att springa som förvärrar det hela.

Igår tyckte vi att han var bra och vi hade nog tänkt att skicka honom till dagis idag men efter en natt av hostningar så får han allt vara hemma en dag till. Kanske lika bra för idag har han en tid hos logopeden.

Att gå till logopeden var inte helt ostigmatiserat av vad jag förstått. En del tyckte att man skulle vänta eftersom de förmodligen lär av sig själva i sinom tid. Fast anledningen till att vi gick första gången var ju att Lillkillen var ledsen för att barnen på dagis skrattade åt honom och inte förstod vad han sa. Efter första besöket blev det bättre och han hade lärt sig att säga K även om det bara sker när vi påminner honom. Men barnen förstår honom bättre och det är ju jättebra.

Men i och med att han håller på att läsa och skriva så känns det ju som om det skulle vara lättare om man kunde uttala bokstäverna. Det är ju mest R som ställer till problem. Eftersom han börjar i förskoleklassen efter sommaren tyckte vi att det kanske vore en idé om att få hjälp att hjälpa honom med det. Vi frågade honom helt enkelt om han vill gå tillbaka till logopeden som lärde honom att säga K och se om han kunde lära sig fler bokstäver och det ville han. Jag undrar bara om det finns lika käcka trix för att säga R som det fanns för K.

onsdag 16 januari 2013

Tatuering

I morse kom en tatuerad man emot mig. Det var min sambo :)
Ja han är ju tatuerad sedan tidigare men nu pryddes även ryggen av en tribal: Respect All, Fear None med en arg tribal"gubbe" mellan orden.
Tydligen var den inte färdig så vi får väl se hur den blir när den är klar.
 
Överaskad blev jag ju förstås eftersom han inte hade sagt något, men den var fin. Han är vääääldigt mycket för överaskningar min man...

tisdag 15 januari 2013

Möte på skolan

Förutom vabben idag med Lillkillen har jag också varit med Mellan på skolan för möte med elever och föräldrar och lärare naturligtvis på grund av en incident som det kallas som hände före jullovet.
En kille som retas, slåss och använder VÄLDIGT otrevliga ord gick för långt och några av tjejerna reagerade. Tyvärr inte med att gå till lärarna utan med att ta saken i egna händer. Så otroligt dumt förstås.

Jag kan förstås inte skriva mer om det här men jag är väldigt stolt över att Mellan inte var en av dem som slogs och hon har dessutom blivit sams med killen som retades. Men läxan hon fick lära sig var att det inte räcker att inte retas eller slåss för att inte vara en mobbare. Man måste faktiskt ta avstånd från sådant beteende och be om hjälp utifrån om man befinner sig i en liknande situation. Hårt men väldigt sant.

Film film tv o dataspel...

Lillkillen är sjuk och då kan man ju inte göra så mycket men jag är helt slut efter tv-tittande och datorspelande. Får jag inte med Lillen får jag nog gå och lägga mig själv tror jag. Trött.......

Har kollat facebook och jobbmailen flera gånger, samt Blocket för att se om MIN bil har dykt upp än men nu orkar jag inte mer. Jag blir ju själv sjuk av att inte göra nåt känns det som.

Vård av barn

Lillkillen har hostat hela natten så idag är vi två hemma tillsammans. Han har en hemsk hosta - som krupphosta men han har ingen feber att tala om. Kommer inte ihåg om han hade det förra gången när han hade falsk krupp. I vilket fall så verkar Bricanylen verka i alla fall. Det satt nämligen i luftrören så det pep en del. Fast han mår ju rätt så bra och ville inte alls stanna hemma från dagis.
Fast nu kollar han på barntv och verkar ha glömt att han fortfarande sitter hemma i pyjamas.

måndag 14 januari 2013

Skynda skynda, dags att vila

Jobbat lite senare idag. Bara en halvtimma senare men visst är det tråkigt att komma hem precis innan Lillkillen ska gå och lägga sig. Hann med lite kramar och gos på soffan i alla fall.

Nu är det vila som gäller och i morgon är det en ny dag igen. Men först lämnar vi jobbet bakom oss och koncentrerar oss på att bara vara en stund. Härligt härligt.

söndag 13 januari 2013

Reflektioner

Igår var det dop för söta lilla Amanda! Vilken sötnos hon är. Inte en gång var hon missnöjd utan hon sken som en sol under både dop och dopfika. Smörgåstårta och vanlig tårta och en massa kakor. Lördagsgodis och ostbollar på det så kan ni förstå att jag gick upp ett halv kilo :)

Idag hade jag tänkt att baka kanelbullar med Lillkillen men jag får väl hålla mig till att äta en helt enkelt... Nybakad bulle med ett glas mjölk är inte så dumt eller hur??

Men det är dags att fortsätta med knotet i alla fall för jag är ju ändå rätt så glad över att ha gått ner 10 cm runt magen de två senaste veckorna och jag blir gärna lite mindre ändå.

Jag har varit väldigt trött den här veckan och den veckan som kommer måste jag vara duktigare på att gå och lägga mig och ta hand om mig själv. Allt faller när man är trött har jag märkt.

En annan sak som jag reflekterat över är att jag nu har varit på "nya" jobbet i ett år. I början hade jag svårt att vänja mig och kan väl erkänna att jag många gånger ångrade att jag sa upp mig från ett jobb där jag tjänade 10 000 mer i lön varje månad. Men nu har något hänt. Jag trivs faktiskt riktigt bra. Jag har roligt på jobbet och det är värt mer än pengar kan jag lova. Nu jobbar jag ju inte deltid som jag gjorde i början och med provosion på det får jag ut mer än vad jag gjorde på förra stället.

Men det går ju inte komma ifrån att jag inte gick så mycket till ett nytt jobb, som jag gick från ett annat. Här blir man uppskattad för vad man gör inte för vad ens kollegor inte gör. Och det är mycket bättre för självkänslan kan jag tala om :)

Neej nu blir det lite repriser för min del, Hem till gården och kanske Stjärnorna på slottet. Jag har aldrig tittat på det förut annat än fem minuter för vem vill titta på griniga självupptagna gubbar som Börje Ahlstedt osv. Men de som är med i år verkar vara riktigt trevliga människor och jag ser helst trevliga människor på tv. Faktiskt :)