torsdag 17 januari 2013

Dementi

Ok så det var visst ingen tribalgubbe som sambon fått på ryggen. Det var ett ormhuvud. Men hur skulle jag kunna veta det. Är ju uppenbarligen inte insatt nog i tatueringskonstens A till Ö.

Igår var jag på jobbet igen medan sambon var hemma med Lillkillen. Idag är det min tur igen. Hostan vägrar ge med sig. Han hostar hela natten och då vill man inte släppa iväg dem till dagis där de springer omkring både ute och inne. Det är ju just det där med att springa som förvärrar det hela.

Igår tyckte vi att han var bra och vi hade nog tänkt att skicka honom till dagis idag men efter en natt av hostningar så får han allt vara hemma en dag till. Kanske lika bra för idag har han en tid hos logopeden.

Att gå till logopeden var inte helt ostigmatiserat av vad jag förstått. En del tyckte att man skulle vänta eftersom de förmodligen lär av sig själva i sinom tid. Fast anledningen till att vi gick första gången var ju att Lillkillen var ledsen för att barnen på dagis skrattade åt honom och inte förstod vad han sa. Efter första besöket blev det bättre och han hade lärt sig att säga K även om det bara sker när vi påminner honom. Men barnen förstår honom bättre och det är ju jättebra.

Men i och med att han håller på att läsa och skriva så känns det ju som om det skulle vara lättare om man kunde uttala bokstäverna. Det är ju mest R som ställer till problem. Eftersom han börjar i förskoleklassen efter sommaren tyckte vi att det kanske vore en idé om att få hjälp att hjälpa honom med det. Vi frågade honom helt enkelt om han vill gå tillbaka till logopeden som lärde honom att säga K och se om han kunde lära sig fler bokstäver och det ville han. Jag undrar bara om det finns lika käcka trix för att säga R som det fanns för K.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar