lördag 8 december 2012

Julkalenderdags

Denna dag som alla dagar börjar ju förstås med öppning av julkalendern. Lego i långa banor. Idag var det skidor till legogubbarna, igår var det en radiostyrd leksaksbrandbil till samma legogubbar. Fantastiskt. Fast man väl inte köpa den igen nästa år. Det är väl samma saker varje år. Synd för det var en toppenkalender.

Visst försökte vi att somna om men det gick inte så halv sju gick vi upp jag o Lillkillen. Resten av familjen sover nog ett antal timmar till. Så här mysigt har jag o Lillkillen i alla fall

torsdag 6 december 2012

Mysdag

Idag är jag och Lillkillen lediga. Vi tog bussen till stan och Lillkillen klippte sig på Cleo Hud & Hår.
Han blev verkligen nöjd. Speciellt roligt var den söta lille Prinsen som distraherade när det var lite hemskt med klippmaskinen. Personalen var verkligen jättebra som fick till en bra frisyr och en jättenöjd liten kille trots att det började  med att han gallskrek för att han blev rädd för klippmaskinen.
Efter lite vax och färg var han på topphumör. Tack Zahra!!

Jag hade tänkt att vi skulle gå till nåt trevligt lunchställe som t ex Eest men Lillkillen fick syn på Mc Donalds, så det fick bli det. Det var ju ändå hans dag. När vi var klara köpte vi med oss en bulle till fika hemma och tog bussen hem. Han fick välja om vi skulle ta bussen eller bilen och han valde bussen. Alltid lika spännande med buss.

Nu sitter Lillkillen med sin bulle och lite julmust och tittar på tv'n. Dags att ta det lite lugnt innan Bamsegympan klockan fem. Idag är det uppvisning för föräldrarna eftersom det är sista gången för termninen. Annars är föräldrarna förvisade till omklädningsrummet under träningen. Ja, vi har väl varit med ett flertal gånger eftersom Lillkillen är så blyg i början. Men det har gått bra och de senaste gångerna har han varit med själv utan problem.
 
Så här blev den nya "Drakfrisyren"
Visst ser man att han är nöjd :)

onsdag 5 december 2012

Projektplanering

Nu har alla svarat på inbjudan till jullunchen. Yes.
Nu är det dags att gå vidare i nästa steg i Projekt Jullunch.

Köttbullar ska fixas - kan göras i förväg
Sill ska läggas in - definivt en sak att göra i förväg, måste hitta bra recept
Skinka ska griljeras - massa tid kvar
Janssons frestelse - fråga mamma snällt på söndag tror jag.
Kokt lax, gravad lax - måste hitta bra recept på kall sås till kokt lax (med "löjrom")
Godis måste göras - Kan göras i förväg men måste komma på ett sätt att inte äta upp det förrän jul...
Pepparkakor, lussekatter och allt annat ska också fixas förstås.

Kanske börjar jag med komma på vad jag ska hitta på för middagsmat idag. Vore kanske inte så dumt. Får kolla vad som finns i frysen tror jag.

Vilken dag! - igår..

Jag började dagen med att skotta halv sju på morgonen. Då hade jag skottat två gånger kvällen innan men snöguden ville annorlunda. Fast gårdagen var lite lugnare på den fronten i alla fall. Bara lite snö hade fallit när jag kom hem. Bara det håller sig kallt nu så det inte blir slaskigt är jag nöjd.

När jag skulle gå hemifrån i går morse sprang jag ett tag fram och tillbaka med min mobil och eftersom jag alltid förlägger saker så kom jag på den käcka idén när jag sprang genom hallen att lägga telefonen i min jackficka så att jag skulle få med den till jobbet. Annars hade jag så lätt kunna lägga den på köksbordet och glömt den. Inte idag.

Så när jag skulle gå satte jag på mig Storas jacka av misstag. Tog av mig den och satte på min egen. Sambon skjutsade mig till jobbet på grund av all snö, det tog fyrtiofem minuter mot vanliga femton.
När jag väl kom till jobbet hittade jag inte min mobil. Det var ju i Storas jacka jag lagt mobilen. Inte min. Supersnälla Mathias lät mig sms:a med Stora tusen gånger så vi kunde bestämma möte. Jag gick över till henne på lunchen så jag fick min telefon.
Bra koordinetat som vanligt :)

Sambon hämtade mig även från jobbet. Det blev hämtmat och sedan var han tvungen att lösa nåt akut på jobbet, men det tog som tur inte så lång tid. Sen blev det tv resten av kvällen. Med ett avbrott för att sätta upp årets coolaste tillskott. En vit julgran med röd ljusslinga. Står i vardagsrummet där nere och ser himla fräck ut.
Me like

måndag 3 december 2012

Jag ser det snöar.

När det snöar så mycket att man måste skotta. Då är det vinter.
Så mysigt att sitta på jobbet och titta ut under dagen medan snön faller på utsidan. Underbart.
Eller hade varit om det inte var för att jag fick världen förkylning igen. Andra på två veckor. Hur är det möjligt? Efter att ha suttit och snörvlat och varit febrig i flera timmar gav jag upp och gick hem. Fast väl hemma känns det bättre faktiskt. Så det blir nog att pallra sig till jobbet igen i morgon.

Nu ska vi titta på julkalendern innan Lillkillen ska gå och lägga sig. Han har förberett sig med pyjamas och har borstat tänderna. Tänkt vad livet vore lättare om det v ar julkalendern hela året runt. Eller det kanske inte skulle funka på samma sätt. Men man kan väl drömma.

söndag 2 december 2012

Första advent

Jag vaknade halv sju och smög upp så jag inte skulle väcka resten av familjen. Gick ner i tvättstugan och strök några dukar som jag inte orkat med igår. Så nu finns det duk under adventsljusstaken i köket :) Mysigt att få äta adventsfrukost med familjen även om den som vanligt är lite decimerad på helgen. Stora är hos pojkvännen och Mellan är hos sin pappa.

Vet ni, jag älskar jul. Visst är det roligt att göra fint i huset, att pyssla och baka? Jag är den första att erkänna att det kan bli en väldigt massa stress under december. Allt ska vara klart och allt ska vara perfekt till julafton. Själv vaknade jag ju halv fem igår och låg i timmar och tänkte på allt jag skulle fixa innan vår årliga jullunch för släkt och vänner. Men det är nåt annat som vi gör som vi inte är så bra på att göra resten av året och kanske är det det som är det bästa med julen.
Vi stannar upp och njuter av tillvaron på ett helt annat sätt än vad vi gör resten av året. Tänk om man kunde vara lite mer mys och pysselbenägen resten av året. Det ska bli mitt nyårslöfte. Njuta mer.

Kanske är det därför julgranen redan står klädd i vardagsrummet? Nu kör vi plastgran för jag är allergisk mot vanlig men varför vänta till sista stunden. Hela december är som en enda lång julafton för mig och jag njuter i fulla drag av allt julmys runt omkring mig. Kanske är det så att man laddar batteriet för resten av året.

GOD JUL!