lördag 1 september 2012

Kompetensöverföring

Storstädning pågår inför kvällens kräftskiva och tjejerna börjar i badrummet.
Stora visar Mellan hur man gör rent i duschbrunnen och är så där härligt myndig i rösten när Mellan kvíder att det är jättehemskt. Tror minsann att jag hörde samma ljud från Stora för bara ett par veckor sen men det är glömt nu. Härliga ungar.

Sambon är ute och handlar det sista så att jag kan göra ny lag till kräftorna, baka västerbottenspaj, göra efterrätten och förbereda snittar till välkomstdrinkarna. Måste hinna med att klippa lite buskar ute i trädgården men det har lite lägre prioritet. Lillkillens uppgift får bli att plocka upp nedfallna äpplen. Och kanske att hjälpa till att dekorera i uterummet.

Nu kommer Sambon med shoppingen, dagens arbete kan starta :)

fredag 31 augusti 2012

Dags att baka

Hade jag haft en telefon hade jag kunnat ta kort på bakningen..
Samtidig som jag skriver så tänker jag på hur konstigt det låter även om jag vet att alla fattar vad jag skriver. Mellans telefon gick att laga, men det gick inte på garantin så nu har jag gett henne min telefon och hoppas hoppas att telefonen jag tänkte använda svarar på lite ström så att den går att använda. Hoppas hoppas för en telefon är rätt så nödvändig i dena världen vi lever i idag.

Hm, har testat och det var fel sorts laddare. Men jag hittade i alla fall en mobil med en gnutta batteri kvar så att den fortfarande lever kl ett. Jag väntar på ett samtal då nämligen...

Men jag får ta och bege mig till Clas Ohlson o köpa en ny laddare helt enkelt.

Nu är jag klar med förrätten - Löjromscheesecake. Gjorde den i individuella formar med plastfolie så att jag kan lyfta upp dem före servering. Rena "Halv åtta hos mig "det här :)
Kanske blir det foton till i morgon, vi får se vad tekniken tillåter.

Nu ska jag snart hoppa i duschen för att åka till jobbet. Pengar pengar.

torsdag 30 augusti 2012

Stressa är inte bra..

Oj vad hektiskt livet blir ibland

Man hinner liksom inte med alls. Den här veckan har jag skurit ner på en hel del.
Matlagning har bytts mot hämtmat, lektid med Lillkillen har blivit TVtid tillsammans :(
Träning har skippats utan dåligt samvete för jag har haft en hemsk förkylning, och idag blev det inte någon lunch för den spenderade jag med att vara på banken med Stora så att hon kunde få ett eget konto. Det var naturligtvis bara roligt och jag köpte med lite mat att äta vid skrivbordet men det ringde ju för sjutton non stop hela eftermiddagen efter det.
Dessutom slank en chokladkaka med..... Dumma dumma mig :)

Nu har jag kollat lite recept till Löjromscheesecaken jag ska göra imorgon till på lördag. Stackars Sambon får åka land och rike kring i morgon och handla allt som behövs till på lördag. Vin, kräftor, västerbottensost, baguetter o en massa dekorationsgrejer. Jag skulle har hjälpt till men var tvungen att ta ett kvällsskift i morgon kväll så det blev omplanering.

Nu har det blivit lite fart på planerandet av vår trivselkväll med arbetskollegorna nästa vecka. Nu blir vi tolv stycken i alla fall och det ska verkligen bli kul att träffa alla utanför jobbet där man hinner med ett två minuters samtal lite då och då. Kul kul!

Nix, nu måste hunden ut....

måndag 27 augusti 2012

Host host

Oj vilken förkylning jag har åkt på!
Började i helgen och oj så snuvig och snörvlig man kan vara. Har med mig honungsburken till jobbet och är väl inne på femte koppen honungsvatten...
Jag tänkte att jag skulle ta och gå lite tidigare idag så att jag kanske kan bli lite frisk men vi får väl se.
 
 
På lördag är det dags för kräftor. Mums. Har tagit fram recept på lite förrätter som man kan ha till.
Snittar på kavringsbotten med crème fraicheröra med citron och räkor på. Nu har jag inte receptet här men det verkade hur gått som helst.
Till kräftorna blir det västerbottenspaj förstås :) Sedan ska Stora göra efterrätten. Vit chokladmousse med botten av digestivekex. Jag har inte sagt till henne att jag funderar på havreflarns-pinnar med mörk choklad som man kan ha till men jag tror att hon går med på det. Det ska vara färska bär till också.
Måste bara hitta på något roligt till barnen att äta också. Kanske vill de pröva en kräfta men jag tror inte att det faller dem i smaken. Kanske minipizzor till förrätt?
Barnen är ju rätt så små så det är väl bäst att det inte är så avancerat. Glass maräng, chokladsås och mashmallows går väl hem med barnen??
 
 
Solen lyser så fint ute och jag vill gå hem så att jag kan hämta Lillkillen på dagis och promenera hem. Ska bli så skönt med en vanlig vecka där man här hemma i vanlig tid. Det var bara en sen vecka men den kändes verkligen låååång.