lördag 20 oktober 2012

Lördagsmys

Sitter i soffan med sambon o ska strax titta på en film. Innan dess slötittar vi lite på Tosh'O.
Tjejerna är ute på vift och Lillkillen sover.  Skönt att bara relaxa lite för imon är det full fart igen.

Det var en väldigt nöjd femåring som gick o la sig ikväll. Han hade haft ett roligt kalas och dessutom fick han några pussar av söta lilla Agnes. Sötnosar.
Vilken tur, han ville ju egentligen haft ett pusskalas...
Tror att han är en liten tjejtjusare.

Fångarna på fortet

Idag har vi haft barnkalas.
Korv och bröd, glass med strössel, minimarshmallows, festis och en massa bus och stoj. Precis som det ska vara. I år hade vi bestämt att skippa fiskedammen och körde fångarna på fortet istället.

Första uppdraget var dragkamp nere i gymmet. Alla barnen mot Sambon =)
Barnen vann och fick sin första ledtråd. En siffra till kombinationslåset på skattkistan.

Andra uppdraget var att kasta bollar i en tvättkorg på håll. Alla barnen fick sätta en boll innan de fick en andra ledtråd.

Tredje uppdraget var ett rum (Mellans) fullt med ballonger som de skulle panga innan de fick den sista ledtråden. Det var lite förvånande hur fort det gick att smälla alla ballonger. Tror att alla gick på trettio sekunder. Det var som en enda utdragen smäll.

När de hade alla tre ledtrådar (som var en siffra från en UNO-kortlek) fick de öppna skattkistan. Där fanns en ficklampa och en gåta.

I ett rum där man är naken - blir man svettig och varm om baken
Värmen stiger som i en ugn - fast man sitter still helt lugnt
Vilket rum kan detta vara  - Skatten är din om du kan svara

I bastun fanns godispåsar till alla barnen och att använda ficklampan var uppskattat.
Helt klart ett väldigt bra sätt att aktivera barnen. Rekommenderas verkligen!!!

fredag 19 oktober 2012

Hyra film

Men va käckt att kunna hyra film på TV'n men vad är det för ett utbud. Finns ju inte nåt bra att välja på. Frustrerande.
Nu har jag suttit i över en timma och har inte hittat nåt jag vill se. Hade tänkt att jag och Stora kunde kollla på film tillsammans när Sambon är ute med jobbet och Mellan är på tjejkväll.

Hm, nu får jag välja nåt innan kvällen är över.

Trött

Hur blev det i morse. Uppfriskande promenad. My ass!!!!!
 
Jag vaknade av och till hela natten och undrade om jag hade försovit mig. Hatar när det händer.
Första gången var klockan inte ens midnatt... När klockan var fem hade jag varit vaken halva natten och jag bestämde mig för att sova en timme till. Tyvärr funkade det inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig för jag vaknade kanske sju åtta gången den timmen också.
 
Så här sitter jag och väntar på att klockan ska ticka och jag ska få gå hem och vila hela helgen.
Ha ha, I wish. Kalas både på lördag och söndag. Barnkalas på lördag och släktkalas på söndag.
 
Sambon kom med en bra idé. På barnkalaset skippar vi fiskdammen och kör lite fångarna på fortet-stuk.
Barnen får börja med att smälla ballonger och i en av ballongerna finns en ledtråd, sedan följer ledtråd på ledtråd innan barnen får en nyckel till att öppna en "skattkista" med godispåsar. Visst är det en toppenidé. Vill bara säga att det är samma idé som jag hade förra året men som samma sambo dissade... Skojar inte. Har utprintade ledtrådar kvar som jag kan använda. Samt påpeka detta med att han återanvänder mina idéer.
Det är nämligen inte första gången.
 
När vi flyttade in i huset märkte vi att TV-tittandet i tjejernas TV-rum störde resten av huset. Jag nämnde att vi borde bygga upp en liten vägg i den öppna trappan så att det skulle dämpas. Inte en bra idé tyckte sambon. Fast i förra veckan kom han med precis samma förslag... Fast efter en stund ( när jag påpekat att jag hade kommit med samma idé förra året och att han dissat den) kom han på att det var en dålig idé. Jag frågar mig fortfarande om det skulle varit en dålig idé om jag inte hade sagt nåt???
 
När vi flyttade in hade Lillkillen rosa tapeter med prinsessor i sitt rum och jag föreslog att vi kunde måla om med en gång och tapetsera senare. Det var inte en bra idé tyckte sambon.
Vi har nu precis målat över samma prinsesstapeter i Lillkillens rum. Vem föreslog det? Sambon förstås.
 
Ska det vara så här? Man föreslår nåt käckt och det måste gå minst ett år och tanken snurrar runt i herrhjärnan och ploppar sedan ut som ett eget förslag =)  Män!!!
 
Nu till en jättetrevlig överraskning. På söndag kommer syrran tillsammans med familjen inklusive Evelina och hennes nya bebis Amanda. Åh vad kul att få se det lilla underverket. Tjejerna hemma kommer att bli överlyckliga.
 
Ja, nu är det snart dags att äta lite lunch. Har varit duktig idag med maten i alla fall även om jag inte har tränat. Ska försöka att vara så duktig som möjligt med tanke på helgens planer.
 
Kram på er!
 
 

torsdag 18 oktober 2012

Att komma tillbaka

Ligger i sängen och skriver på Mellans IPod.
Jag har satt klockan på väckning fem i morgon bitti.
Då blir det dags för en promenad innan morgonduschen.

Det blir inget avancerat, jag kör min tre kilometers runda.
En halvtimma brukar det ta när jag är otränad så jag hoppas
Inte det blir värre i alla fall. Äntligen är penicillinkuren slut
och jag kan återgå till att ta tag i mitt liv.


Heja mig!!!

tisdag 16 oktober 2012

Födelsedag

Idag fyller Lillkillen 5 år. Han var så söt när vi väckte honom i morse. Han fick lite lego att öppna innan det var dags att gå till dagis och så blev det lite kramkalas innan jag fick sticka till jobbet.
- Mamma, du får min första femårskram.
Mmmm, sånt värmer hjärtat.

Hade några saker på jobbet som gick väldigt bra på jobbet idag och sånt är ju alltid tacksamt. Vi har såna som ringer och spökbeställer rum och ger betyg på de som bokar. Jag fick 100% på deras checklista och fick dessutom betyget "far beyond expectation" och det var ju inte helt fel =)

Jag och Mellan har satt upp solsystemet på Lillkillens vägg. Vi hade beställt på nätet dekaler att fästa på tapeten. Det följde med raketer också men de får han sätta upp själv.
Visar lite bilder senare. Nu ska vi käka lite födelsedagsmat. Lillkillen fick bestämma själv och det blev hamburgare. Vi sa att han fick välja vad han ville och först blev det pizza. Jag föreslog tacos eftersom jag vet att det är en favorit men fick till svar att det är ju inte fredag.
Försökte med att man kan äta vad man vill på sin födelsedag men det tyckte han inte var helt ok tydligen. Ja ja, bara han är nöjd.

Kommer ihåg en gång när tjejerna var små och det var min födelsedag. Då skulle de få välja födelsedagsmiddag. Vad glada de blev. Och vad förvånad jag blev när de valde flingor och mjölk....

måndag 15 oktober 2012

PMS

Alltså, varför PMS - Hur tänkte de då???
 
Är så trött på att inte vara en labil person liksom, alltså varje dag.
Jag har haft ett par jobbiga veckor där allt varit tungt, slutet på förra veckan och helgen var tvärtom. Sol o mys i sinnet.
Problemet är ju också att man blir så glad av att må bra att man använder slut alla tillgängliga resurser, så idag är jag
trött o deppig. IGEN. Men herre jösses vad trött jag är på detta. Och förmodligen alla i min närhet också ;)
 
Hela dagen har varit som ett töcken, men nu kollade jag klockan och är inte inte så lång tid kvar av arbetsdagen.
Konstigt att tiden kan gå så fort ibland. Ja ja. ska sluta tjata. Ha en bra dag :)

Ny vecka

Äntligen måndag =)
 
Oj vad trött jag var igår. Inte hade vi gjort särskilt mycket men det fick mig fullständigt ur balans. Det var väl sömnen som gjorde att det blev som det blev, eller rättare sagt, bristen på sömn. Jag höll på att dö när jag insåg att vi skulle åka o handla mat kl fem på söndagskvällen. Men käre sambon lagade maten medan jag satt i sängen för mig själv och löste lite sudoku för mig själv i lugn och ro. Min insats var att ställa in en äpplepaj i ugnen som jag hämtat nere i frysen. Det var mummigt kan jag lova.
Sen dog jag i soffan och kommer inte ens ihåg vad jag såg på tv.
 
I morse när jag var uppe och smög för att ta bussen sa käre sambon att han kunde köra mig till jobbet. Toppen. Jag somnade inte om, men jag låg i sängen en stund till i alla fall.
I morgon när Lillkillen fyller år vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Sambon ville att han ska få en lite lekstund på morgonen men då kan han ju inte köra mig....
Men då får de ju hämta mig, annars missar jag ju både morgonen o kvällen. Jag ska i vilket fall inte gå på föräldrarmötet i morgon kväll. Ulle lovade att tala om några eventuella nyheter från mötet. TACK!!!!!

söndag 14 oktober 2012

Pain fades - Glory lasts forever

Min söndagsmorgon började kanske lite tidigt strax efter klockan sju med att Lillkillen ville gosa, men mysigt var det. Jag satte på TV'n och gjorde frukost åt honom och kröp tillbaka ner i sängen, men som vanligt kan jag ju inte somna om...
Jag quizzade lite på QuizMe innan jag gick upp och satte på kaffet. En snabb promenad i regnet med vovven, hämtade in morgontidningen, kokade lite ägg. Lugnt och mysig start på dagen.

Funderar på vad jag ska hitta på för nytta idag. Kanske lite tvätt men funderar på om jag inte ska ta och göra rent i kylskåpen. Känns ju bra att göra nån nytta men man vill ju inte för all del inte hitta på nånting för ansträngande en sån här skön söndag.

Idag ska jag o Lillkillen gå på Söndagsskola. Jag tror att det är det som är tänkt i alla fall. Fick en inbjudan från kyrkan så vi tänkte gå dit och se hur det verkar. Jag gick själv på söndagsskola när jag var liten. Kommer ihåg med lite svagt som ett ljust minne med mycket sagoberättande.
Jag är väl lite småreligös fast jag har aldrig egentligen uppfostrat barnen särskilt religöst men om barnen får lite influenser av att kärlek och vänlighet är viktigt så tycker jag inte att det gör någon skada. Försöker använda devisen - Är det sant? Är det snällt? Är det nödvändigt innan jag säger något. Snällhet är bra. Kommer att tänka på en bra bok jag läst av Stefan Einhorn, Konsten att vara snäll. Har du inte läst den? Gör det!

Nu är det dags att börja med invägning med nya fettvågen. En sån där som mäter fett o muskler skelett o lite annat. Fast man ska väl inte väga efter morgonkaffet men nu får det bli så.
Har tre dagar kvar med penicillinet men jag kan ju i alla fall börja äta ordentligt med tanke på att jag gick med i Viktväktarna för en månad sen. Sen dess har jag inte varit tillbaka så det har varit lite svårt att motivera sig kan man ju säga med operation, föräldrarmöten, penicillin och arbete kvällstid. Fast när sambon vill få med en på lite viktnedgång är det ju faktiskt bara att ta sig i kragen och köra.
Såg några minuter av nåt program när sambon zappade igår och hörde en fras som jag genast älskade - Pain fades, Glory stays forever.
Funderar på att måla det på väggen nere i gymmet. Det ska bli mitt nya livsord när jag tränar.
På onsdag börjar träningen. Tagga!!!