lördag 1 december 2012

Nu är glada julen här!

Äntligen är det december och julmånaden har börjat.
Idag blir det full fart med julgardiner och julgran som ska fram.  Det ska bakas pepparkakor och lussekatter och kanske blir det en liten provsmakning av glöggen.

Lillkillen väntar på att julkalendern ska börja på TV. Nu har han öppnat legokalendern som vi hämtade i brevlådan igår. Tomten skickade den till oss så vi slapp köpa en i affären. (och slapp tjat när vi var och handlade...) En liten legogubbe gjorde susen på morgonen helt klart. December är en fantastisk månad. Inget slår december.

onsdag 28 november 2012

Mitt i veckan

Vet att jag kanske borde ha vilat mer i helgen, och att jag kanske borde  ha gått och lagt mig tidigare igår, men visst är det en ond cirkel. Är man trött vill man ha lite egentid på kvällen och då borde man ju gå och lägga sig istället... Trött trött trött

Sitter och kollar på Play och nu slog det mig att det var programmet om William Petzll ikväll och nu har det redan börjat. Nu får jag vänta för jag vill se hela programmet och inte missa något. Sån tragik :(

Nutill något trevligare. Nu är det snart advent och julen står för dörren. Jag har ett jättebra schema nästa månad så jag kommer att hinna med både julstök och pepparkaksbak. Till och med några besök till gymmet. Jag har skrivit in mig på Onyx så jag hoppas att det är bra. Ska boka ett intro och lägga upp en bra plan för min träning. Kul.

Nu ska jag kolla lite mer Play innan sambon kommer hem. Kram

tisdag 27 november 2012

måndag 26 november 2012

Spännande

Hittade just ett spännande inlägg om en bok jag inte hört talas om tidigare.. Blev väldigt sugen på att läsa den...
Det är den första i en serie om "De vita gifterna" och behandlar Gluten och Mjölk. Något som många i min familj har haft problem med länge.
Inlägget
Här finns boken att köpa

Kalas kalas kalas

Kalas i lördags och kalas igår. Vi är lite matta idag minst sagt.
I lördags var det ju Lillkillen som var på barnkalas men igår var vi alla på kalas hos mamma eftersom plastpappa John fyllde år. Både Stora och Mellan följde med!! Inte ofta man har båda hemma på samma gång känns det som....

Det bjöds på god mat och jag fick gosa med underbara Amanda. Åh hon är så söt. Två månader och alldeles underbar.

När vi åkte hem på kvällen hade det börjar snöa och när vi kom hem hade det börjat lägga sig på marken. Fast på morgonen var det förstås borta. Förresten hade vi riktigt kul på väg hem i bilen. Vi lyssnade på Lillkillens spellista på Spotify som för tillfället innehåller en massa smurflåtar. En massa populära låtar med smurftexter kan faktiskt vara riktigt roligt. Min favorit är nog ändå "Vill du ligga med mig?" som blev "Vill du smurfa med mig?" Testa!!!

söndag 25 november 2012

En vecka kvar

Vaknar av Lillkillen som har värsta avgrundshostan. Stackaren :(
Det var ju kalas igår på 4H-gården på Hässleholmen, det blev väl en god cocktail av ballonger, barn och bakterier. Lillkillen hade i alla fall hur kul som helst. Barnen klappade djuren, red på hästen och lekte dansstopp i två fantastiska timmar. Tack Ulle!!

Igår kväll gjorde jag en potatisgratäng med fläskfilé i gräddsås med senap. Det var riktigt gott med ett glas rött till. Fast vi orkade inte äta så mycket så det får bli dagens lunch också. Eller kanske matlådor för resten av veckan.

Senare idag åker vi till Stenkullen till kära mor och käre plastpappa som fyller år idag. Med hela familjen. Det var verkligen länge sen vi åkte alla fem någonstans. Roligt när man är alla tillsammans tycker jag. Kul att träffa lite av övriga familjen också. Igår fick jag reda på att min farbror och faster kommer på jullunchen också. Trevligt trevligt.

Det påminner mig om att jag måste gå ner i pannrummet och kolla till glöggen. Hoppas att den myser till sig som den ska. Jag har ingen som helst aning om hur man ser det men det ger sig väl. Många veckor kvar till jullunchen men bara en vecka kvar till första advent och underbara julmånaden. På lördag blir det juldekoration och pepparkaksbakning. Underbart.