söndag 29 juli 2012

Sista dagen på semestern

Så är det dags att inse att vardagslivet ändå vinner över semesterdagarna. I morgon blir det till att gå upp tidigt och åka till jobbet. Som vanemänniska är det inte en förlust i vilket fall som helst för jag älskar rutiner och fasta tider. Nu kommer det att bli lättare att träna och äta rätt när man kan skapa fasta rutiner.

Fast vilken underbar semester man har haft ändå. Första veckan var det lite målning och lite annat småplock här hemma, och andra veckan kommer jag inte ens ihåg annat än att äldsta dottern åkte på semester själv med pojkvännens familj till Turkiet. Det verkar så långt bak i tiden så det det känns nästan inte som om det hörde till samma tidsepok. Fast det är väl bättre än tvärtom förstås.

Ett annat "första" var att stora tjejen började sitt första sommarjobb. Hon jobbar på äldreboende här i kommunen och verkar trivas väldigt bra. Kul att hon redan andra dagen var ansvarig att fixa frukost till alla på avdelningen. Hon plockar fram all smörgåsmat osv och gör gröt och välling till alla. Det är sånt som gör att man växer. Att känna sig behövd är ju så viktigt.

När vi åkte iväg till Norrland stannade båda tonårstjejerna hemma. Stora jobbade ju förstås men Mellan flaxade rätt friskt mellan kompisar, hemma, syrran och sin pappa. Som sin vana trogen var ju ju Mellan lite lagom kaotisk. Det börjar med att hennes mobil inte funkar när vi ska åka iväg. Så vi far iväg tillsammans för att lämna in den på lagning. Man vill ju kunna komma i kontakt med de små liven. Men då tog hon inte med mobilen. Så under hela tiden vi var borta var det ett evigt sms:ande till hennes kompisar för att se var hon var.

Så blev det en ny bil under semestern. Den temporära bilen som vi av någon anledning hade i över ett år gav till slut upp så det kändes rätt så skönt att inte behöva oroa sig för bilproblem. Det bästa med bilen är nog ändå att den har blåtand till mobilen så nu lyssnar vi alltid till Spotify när vi åker bil. Till och med Lillkillen har fått en egen lista.

Under tiden i Norrland blev det båtresor och fiske, en del utflykter till bl a Norrbyskär och Älgens Hus i Bjurholm. Norrbyskär var väldigt kul eftersom jag inte varit där tidigare och jag ger verkligen höga poäng till killen som skötte guidningen. Älgarna var söta som vanligt förstås.

Nu ska jag ut i solen och njuta av sista semesterdagen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar