torsdag 9 augusti 2012

Ny skola

Idag ska jag och Mellan gå till hennes nya skola och träffa rektorn. Hon lät väldigt trevlig på telefonen och det ska verkligen bli spännande att kolla in skolan. Hoppas att Mellan tycker att det är lika spännande men det känns kanske mest läskigt när man är 14 år och ska börja i en ny skola.

Vi byter från friskola (Kunskapsskolan) till kommunal och de flesta kanske byter åt andra hållet, men Kunskapsskolan var inget för Mellan som vill ha mer struktur, med lektioner och läxor än vad de har på kunskapsskolan. Tonåren är ju svåra nog att genomgå kanske och för henne var det för mycket att själv ha ansvaret för studieupplägg och sedan se till att hon följde det. Kanske skulle man kunna säga också att det inte fanns något stöd från hennes klasslärare, men det skulle kanske låta lite bittert :)

Nu skulle de ha fått en ny lärare denna terminen men hon ville ändå byta, så då gör vi det.

Ska kanske säga att Stora gick ut nian från Kunskapsskolan med bra betyg och även om hon inte trivdes med skolan så var det nog på grund av de andra eleverna och inte på grund av undervisningen.

Senare idag händer något traumatiskt. Jag måste lämna in min telefon på lagning!!!
Måste se till att tanka alla kontakter osv till SIM-kortet. Annars blir man ju alldeles vilse i världen.
Har haft telefonen i ett år nu och nu börjar man ju bli sugen på att skaffa en ny, men man ju vänta till jul i alla fall. Fast fördelen är ju att om man väntar till efter jul så brukar det finnas en massa bra erbjudanden.

Ska passa på att hänga ut tvätten idag medan man kan. Hela sommaren har tvätten fått torka i källaren har det känts som. Äntligen sol idag igen. Äntligen Äntligen. Och på min lediga dag också. Snacka om tur. Efter skolbeöket kanske det blir en tur till skogen för att se om det finns lite svamp också.

Ha en skön dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar